Скільки доз вакцини Україна може очікувати від данського уряду

Назва препарату поки що не відома

Уряд Данії виказав готовність поставити в Україну партію вакцин проти коронавірусу. Про це в ході телефонної розмови з президентом Володимиром Зеленським заявила данська прем'єр-міністр Метте Фредеріксен, повідомляє пресслужба Офісу президента (ОП).

Данський політик зазначив, що його країна готова поставити в Україну 500 тисяч доз вакцини проти COVID-19. Проте назва препарату чи компанія-виробник поки залишається не відомою.

"Метте Фредеріксен розповіла президенту, що Данія готова поставити в Україну 500 тисяч доз вакцини проти COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Також у повідомленні ОП зазначається, що сторони обговорили практичну взаємодію з підтримки зусиль України на шляху до членства в НАТО і європейської інтеграції. А після бесіди Зеленський підтвердив запрошення підтвердив запрошення прем'єр-міністру Данії відвідати Україну для участі в інавгураційному саміті "Кримської платформи" і заходах із нагоди 30-ї річниці незалежності країни.

Нагадаємо, що уряд Данії вирішив послабити обмежувальні заходи, впроваджені для боротьби з поширенням коронавірусу. З 11 червня бари та ресторани зможуть працювати до опівночі, тоді як раніше там приймали відвідувачів до 23:00. З 15 червня час закриття цих закладів перенесуть на 02:00 ночі. Крім того, з 14 червня скасовується обов'язкове носіння масок, за винятком громадського транспорту. З вересня планується скасувати й це правило.

Додамо, що з 11 березня Данія призупинила вакцинацію від коронавірусу препаратом компанії AstraZeneca. Повідомляється, що таке рішення було прийнято після випадку утворення тромбів після вакцинації у пацієнта.

Водночас Управління охорони здоров'я Данії не стверджує про прямий зв'язок між вакциною й утворенням тромбів. Детальнішу інформацію про це шукайте в нашому матеріалі за посиланням.