Головна Новини Суспільство події Скасування переведення годинників: скільки українців проти
commentss НОВИНИ Всі новини

Скасування переведення годинників: скільки українців проти

Як українці ставляться до скасування переведення годинників.

сьогодні, 17:20
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

21 серпня голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав законопроєкт про скасування переведення годинників в Україні, який відправили на підпис до президента Володимира Зеленського. У разі підписання Зеленським цього документу, 27 жовтня стало останнім, коли в Україні переводили стрілки годинника на зимовий час. Компанія Active Group провела опитування щодо ставлення українців до скасування переходу з зимового на літній час.

Скасування переведення годинників: скільки українців проти

Як українці ставляться до скасування переведення годинників

Згідно з результатами опитування Active Group, думки українців розділились щодо скасування переходу на постійний час. 40,3% українців позитивно оцінюють скасування переведення годинників, однак проти виступають 33,6% респондентів. Ще 23,7% обрали варіант, що їм байдуже.

Як українці ставляться до скасування переходу з зимового на літній час: 

  • - Повністю позитивно – 28,2%
  • - Більше позитивно – 12,1%
  • - Мені байдуже – 23,7%
  • - Більше негативно – 15,3%
  • - Повністю негативно – 18,3%
  • - Важко відповісти – 8,9%

Переведення годинників на літній і зимовий час запровадили як спосіб ефективнішого використання денного світла та економії енергії. Ідею спершу поширив Бенджамін Франклін у XVIII столітті, коли запропонував змінювати режим дня, щоб зменшити використання свічок. Однак практика широко впровадилася лише під час Першої світової війни: країни стали переводити годинники для зниження витрат на освітлення й економії ресурсів.

Сьогодні переведення годинників підтримується в деяких країнах задля зменшення споживання енергії та зручнішого графіка роботи, але багато країн відмовилися від цієї практики, оскільки її вплив на економію ресурсів став сумнівним.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що петиція, у якій просять ветувати законопроєкт про скасування переведення годинника, набрала необхідну кількість голосів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини