Головна Новини Суспільство події Скандал через нове меню у школах: українці стали на захист Клопотенка
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал через нове меню у школах: українці стали на захист Клопотенка

З нового року українські школярі почали харчуватися по-новому

15 січня 2022, 17:10 comments3854
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Після того, як з 1 січня 2022 року в українських школах ввели нове меню, на відомого кулінара Євгена Клопотенко обрушився шквал хейту. Проте багато українців стали на захист кухаря, якого називають головним автором оновленого меню.

Скандал через нове меню у школах: українці стали на захист Клопотенка

Євген Клопотенко. Фото: https://klopotenko.com

З нового року українські школярі почали харчуватись по-новому. Для цього було розроблено нове меню, яке покликане зробити раціон учнів здоровішим та різноманітнішим. Проте нововведення не всім припало до смаку. Одними з найпоширеніших претензій незадоволених батьків стали — прісність страв та некомпетентність кухарів.

Буря обурень навіть спонукала створення петиції про відміну нового меню в дитячих садках. На це відреагував шеф-кухар на своїй сторінці в Instagram, він висловив своє здивування, оскільки, за його словами, він ще не приступав до розробки цього.

Але, судячи із коментарів у Мережі, далеко не всі українці поганої думки про ноу-хау. Деякі писали, що Клопотенко створив хороші рецепти якісних страв із продуктів, які постачаються в їдальні, а те, що деяким дітям воно припало до смаку, це лише тому, що в їхніх сім'ях зовсім інша культура харчування.

"Клопотенко лише розробив нове меню відповідно до нових стандартів МОЗ. Це не він зменшив кількість солі та цукру, а лише максимально вичавлював хороші страви з того, що зробили нові норми", — пише один із користувачів Facebook.

"Не треба чіплятися ні до Клопотенка, який спробував запропонувати щось нове, ні до кухарів. Давайте будемо вдячними та терпимими", — зазначили у коментарях.

Скандал через нове меню у школах: українці стали на захист Клопотенка - фото 2

Скандал через нове меню у школах: українці стали на захист Клопотенка - фото 3

Українці вважають, що дітям потрібен час, щоб звикнути до нового меню. Цей перехід, на їхню думку, має відбуватися поступово.

Для довідки: в оновленому шкільному меню збільшили кількість м'яса та фруктів, а також кількість позицій. А кількість цукру, хліба та смаженого навпаки – зменшили.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що фахівці склали рейтинг авіакомпаній світу, які вважаються найбезпечнішими. На жаль, у їхньому списку поки що немає українських авіаперевізників.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що складено список порад українцям, які з польською візою чи карткою побуту мають намір працевлаштуватися у Німеччині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Бут.

15 січня 2022, 18:06

Треба провести гарний аналіз, хто за а хто проти: 1. По достатку; 2. По національній належності (хоча багато проти); 3. По культурі (соціальний статус батьків). Може це щось дасть.

микола

15 січня 2022, 18:02

новшество клопотенка це сплошна дуристика

Александр

15 січня 2022, 17:58

Родители! Прекратите травить своих детей. Приучайте их и приучайтесь сами кушать пищу, которая не причиняет ущерба здоровью. Клопотенко - молодец. Молодцы все те, кто смог изменить отношение государства к питанию детей в детсадах и школах. Это только начало, трудно сразу перестроить вкусовые приоритеты, но терпение и труд - всё перетрут. Вперёд !

Ольга

15 січня 2022, 17:38

Женя Клопотенко проделал огромную работу, чтобы питание детей стало полезным, больше витаминов, блюда стали красивыми и дети ели с удовольствием. До него этим никто не занимался. Не годами, а десятилетиями! Правда, после него начала о себе заявлять Елена Зеленская, которая "обеспокоена" меню в садиках и школах. Что в этом плохого? Если дети не едят морковку (сюжет по тв), то вместо неё могут предложить и тёртое яблочко, и запечённую тыкву. Не нужно в этом деле консерватизма. А Жене можно предложить, чтобы ему присылали свои пожелания, кто и как видят питание в садиках и школах. Женя молодец!

СФ

15 січня 2022, 17:36

"в обновленном школьном меню увеличили количество мяса" - в смысле увеличили? 70 гр, 2 раза в неделю - это "увеличили"?!!! Раньше мясные продукты были каждый день, а теперь увеличили? бред сивой кабыл!

Олег

15 січня 2022, 17:29

В школах працює на жаль багато безграмотних спеціалістів яким до Клопотенка далеко


Новини