Головна Новини Суспільство події Ситуація загострюється: Росія вторглася у повітряний простір країни НАТО, імітуючи удар
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація загострюється: Росія вторглася у повітряний простір країни НАТО, імітуючи удар

Вертоліт країни-агресора знаходився в чужому повітряному просторі майже дві хвилини

22 червня 2022, 08:05 comments2227
Поділіться публікацією:

Прикордонний російський гелікоптер Мі-8 порушив повітряний простір Естонії, яка є членом НАТО. Майже дві хвилини російські військові просувалися в глиб країни, але потім розвернулися. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє ERR.

Ситуація загострюється: Росія вторглася у повітряний простір країни НАТО, імітуючи удар

Російський гелікоптер Мі-8. Фото: з відкритих джерел

Те, що сталося, було зафіксовано 18 червня в районі Койдула на південному сході країни.

У МЗС Естонії відреагували оперативно. Був викликаний посол РФ в Естонії Володимир Липаєв. Йому було вручено ноту.

Телеканал має інформацію, що російський гелікоптер порушив прикордонний простір Естонії, не маючи якогось чіткого плану польоту. Також гелікоптер не зв'язувався з повітряною службою зв'язку Естонії.

У МЗС Естонії вже акцентували увагу, що інцидент точно не може сприяти налагодженню і так напруженим відносинам з Росією.

Інцидент у районі Койдула став другим порушенням росіянами повітряного кордону Естонії цього року. Торік РФ скоїла п'ять таких порушень.

Росія порушила повітряний простір Естонії перед великим самітом Північноатлантичного альянсу. Крім того, російські війська проводять навчання поблизу естонського кордону, імітуючи щоденні ракетні удари по країні. Як пише Bloomberg, Міноборони Естонії попереджає про ескалацію напруженості між Кремлем та державою НАТО.  

"Ніколи не було так серйозно, як зараз. Це реальне життя. Вони фактично імітують ракетні удари по території НАТО і дають нам знати, що повідомляють нас про це", – заявив представник МЗС Естонії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Зеленський назвав "найжорсткіший напрямок", а також позиції, де ЗСУ вдалося просунутися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини