Головна Новини Суспільство події Синоптики попереджають про паводки на заході України: що про це відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Синоптики попереджають про паводки на заході України: що про це відомо

На заході України будуть дощі

29 липня 2021, 14:30
Поділіться публікацією:

Синоптики попереджають населення на Заході країни про ймовірні рясні дощі, що можуть спровокувати паводки в деяких областях. Відтак, через велику кількість опадів, з берегів можуть вийти кілька річок в басейнах Прута й Сірету, на гірських притоках Дністра, на верхів'ях інших річок Закарпаття. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби ДСНС.

Синоптики попереджають про паводки на заході України: що про це відомо

Фахівці попередили українців про небезпеку (фото з відкритих джерел)

За прогнозами фахівців, рясні дощі очікуються, сьогодні, 29 липня та 30 липня. Відтак, рівень кількох річок може суттєво піднятися, зокрема, на 0,2-0,7 м можуть піднятися річки в басейнах Прута, Сірету, на 0,3 — 1,3 м збільшиться рівень води в гiрських притоках Днiстра, що знаходяться у Львівській та Івано-Франківській областях. Окрім цього, фахівці попереджають про те, що на малих водотоках та на верхів'ях річок Закарпаття теж збільшиться рівень води на 0,5-1,0 м.

 Рятувальники попереджають, що під час сильних злив можуть бути підтоплені низовини в селах. А в гірських районах можливі навіть селеві потоки та зсуви ґрунту. Вони віднесли природну стихію до ІІ-го помаранчевого рівня небезпеки.

 Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що синоптики попередили про пожежну небезпеку: які області під загрозою.

В Україні знову стало значно спекотніше. Тому синоптики попередили про пожежну небезпеку в деяких регіонах.  У неділю, 25 липня, і в понеділок, 26 липня, в східних, Волинській, Житомирській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Сумській, Миколаївській областях буде надзвичайний рівень пожежної небезпеки.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини