Головна Новини Суспільство події Синоптики озвучили прогноз погоди на вересень
commentss НОВИНИ Всі новини

Синоптики озвучили прогноз погоди на вересень

Перший осінній місяць в країні буде практично в межах кліматичної норми

25 серпня 2021, 16:06
Поділіться публікацією:

До кінця літа залишилися лічені дні, і багато українців прагнуть дізнатися, якою ж буде погода в перший осінній місяць. Прогнозом поділилися синоптики Укргідрометцентру, передає УНІАН.

Синоптики озвучили прогноз погоди на вересень

Синоптики озвучили прогноз погоди на вересень - фото з відкритих джерел

Зазначається, що вересень у країні буде практично в межах кліматичної норми.

Зокрема, синоптики прогнозують, що середня місячна температура буде коливатися в межах +14...+18 градусів, при цьому в Карпатах термометри показуватимуть +11...+12 градусів. Фахівці також нагадують, що середня температура повітря в перший місяць осені зазвичай дорівнює +13...+17 градусів. Таким чином вересень 2021 року близький до кліматичної норми.

"Місячна кількість опадів очікується 34-70 мм, в Карпатах місцями 87-103 мм, що в межах кліматичної норми", — спрогнозували синоптики.

Видання також нагадує, що народний синоптик Леонід Горбань напередодні заявляв, що вересень ще порадує українців теплими днями, але вже під кінець місяця в країні очікується холодна погода, яка збережеться до жовтня. Загалом восени очікується багато опадів, у жовтні можливі вже перші заморозки. А ось в останній осінній місяць очікується сніг і мороз.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що найближчими днями Україну накриє потужний атмосферний фронт, через що практично у всіх регіонах країни буде відзначатися мінлива погода з рясними опадами, грозами. Так жителі північно-західних областей будуть засмучені аномально холодною погодою, а жителям південно-східних областей доведеться знемагати від жаркого повітря. З четверга в більшість областей України прийдуть короткочасні дощі та грози, а з ними й суттєве похолодання, що не властиво для спекотного серпня. Особливо обережними потрібно бути жителям Одеської та Миколаївської областей, де синоптики прогнозують сильний вітер, а також град.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини