Синоптик спрогнозувала "класичну зиму" в Україні: як зміниться погода

Сніговий покрив збільшиться як у горах, так і на решті території України

За словами синоптика Українського гідрометеорологічного центру Наталії Птухи, поточний тиждень у країні ознаменується помірними морозами з невеликими проясненнями та несильним вітром. Українцям варто очікувати на класичну зимову погоду. Про це фахівець розповіла виданню OBOZREVATEL.

Згідно із прогнозом, поточний тиждень також буде сніговим, при цьому опади будуть помірними. Сніговий покрив збільшиться як у горах, так і на решті території України. Кардинальних погодних змін не очікується, але в той же час країну накриють морози, місцями до 22 градусів.

Так, у найближчі три дні стовпчики термометрів показуватимуть -1...-7 градусів вдень, а вночі температура повітря коливатиметься в регіонах від -3...-15 градусів. На Заході країни вночі буде морозніша погода - очікується -12...-17 градусів, а в Карпатах до 22 градусів зі знаком "мінус".

До вихідних, 29-30 січня, погода може дещо змінитись у бік потепління, але про кардинальні зміни говорити поки що зарано.

За прогнозом Наталії Птухи, сильного вітру на тижні чекати також не варто, до 12 метрів за секунду, що в межах норми.

Нагадаємо, що раніше в Укргідрометцентрі озвучили прогноз погоди на січень у країні.

Зазначимо, що раніше голова Національного арктичного наукового центру Євген Дикий розповів про зміни клімату в Україні за останні роки, зазначивши, що вони є дуже драматичними для країни. Фахівець додав, що українці лише зараз почали цікавитися та замислюватися над проблемою глобального потепління, яке позначається і на Україні, тоді як інші країни давно думають, що з цим робити. Втім, запит від суспільства з'являється і це добре.

Раніше у матеріалі порталу "Коментарі" - у пустелі Сахара випав сніг.