Синоптик розповіла, коли українцям чекати похолодання

Зниження температури очікується вже під кінець тижня

У понеділок, 13 вересня, в більшості регіонів України протримається тепла погода, а термометр буде показувати "літні градуси". Температура повітря коливатиметься в межах +20...+27 градусів. Про це повідомила синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці в Facebook.

За прогнозом фахівця, 13 вересня в країні буде відзначатися атмосферний фронт, який спричинить невеликі опади на Заході й Півночі країни, включаючи Вінницьку область. На інших територіях повинно бути сухо.

У Києві понеділок буде теплим — стовпчики термометрів покажуть до +26 градусів.

За словами Наталії Діденко, вже зовсім скоро українці зможуть відчути похолодання. Так, зниження температури очікується вже під кінець тижня, а наступні вихідні в країні стануть набагато холодніше.

Синоптик зазначила, що погодні зміни, хоч і поступові, починають адаптувати "наші голови, судини та настрій до пізнішої осені".

Раніше в матеріалі інтернет-видання "Коментарі" йшлося, що світове глобальне потепління позначилося і на кліматі нашої держави. За останні кілька років середньорічна температура в країні помітно зросла. Це може стати результатом того, що вже в найближчі 20 років в Україні не буде зими. Щороку в країні в середньому на 10-15 днів збільшується теплий літній період, при цьому зменшується зимовий. Якщо не відбудеться змін, то синоптики не виключають, що вже в найближче двадцятиріччя в Україні не буде зими зовсім.

Читайте також на порталі "Коментарі" - народний синоптик Леонід Горбань спрогнозував українцям два "бабиних літа" в цьому році. Коли знову чекати потепління.