Головна Новини Суспільство події Сім'ї загиблих у АТО/ООС будуть отримувати більшу пенсію
commentss НОВИНИ Всі новини

Сім'ї загиблих у АТО/ООС будуть отримувати більшу пенсію

У новому рішенні Кабміну - розмір оновлених пенсії та хто їх отримуватиме

12 жовтня 2021, 14:27
Поділіться публікацією:

11 жовтня Департамент комунікацій інформував про підвищення виплата, затверджене відповідним рішенням Кабінету міністрів України.

Сім'ї загиблих у АТО/ООС будуть отримувати більшу пенсію

Денис Шмигаль інформує про рішення Кабміну- фото пресслужби відомства

Денис Шмигаль, Прем'єр-міністр України, заявив, що мінімальна пенсія для непрацездатних членів сім'ї загиблого бійця АТО/ООС становитиме 7800 грн. Зростання відбудеться з 1 січня 2022 р. Виплату отримуватимуть батьки, будь-хто з подружжя (дружина, чоловік). 

Пенсійна допомога після нового року нараховуватиметься більше двом тисячам сімей, чиї рідні загинули, боронячи Україну. При цьому кошти надаватимуться незалежно від того, чи є подібні виплати іншим членам родини.

Пенсійне забезпечення військових регулюється низкою законів України, основний з яких – "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб". Згідно зі ст. 1 цього закону непрацездатні члени сім'ї загиблих мають право на пенсію в разі втрати годувальника. У ст. 30 перелічуються, які саме родичі мають на це право. У ст. 36 вказується розмір пенсії: на одного непрацездатного -  70% грошового забезпечення (тобто зарплати), на двох і більше – 90%. Мінімальний розмір виплат не повинен бути нижчим двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб – тобто не нижче 3800 грн (орієнтовно). 

Між тим Верховна рада Україна у 3 грудня 2020 р. прийняла у першому читанні проєкт змін до вказаного вище закону, згідно з яким виплата у 70% має бути підвищена до 90%. 

Видання "Коментарі" раніше публікувало інформацію, у якій наводяться слова Дениса Шмигала щодо того, коли очікувати підвищення пенсій для решти українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

12 жовтня 2021, 16:23

У этих ублюдков атошников и так льгот выше крыше и они ни одной не стоят!

ККК

12 жовтня 2021, 16:22

Ну и зачем им деньги, когда на одного дармоеда меньше!

Сташинский

12 жовтня 2021, 15:47

За чей счет банкет? Опять нагрузка увеличится на налогоплательщиков? Война не объявлена, а налог 5% сдирают, теперь еще и эта обуза


Новини