Головна Новини Суспільство події Сі Цзіньпін вже в Угорщині: на порядку денному два питання, одне з них стосується України
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі Цзіньпін вже в Угорщині: на порядку денному два питання, одне з них стосується України

Сі Цзіньпін обговорюватиме з Віктором Орбаном війну в Україні, а також економічне співробітництво

9 травня 2024, 10:25 comments1144
Поділіться публікацією:

Глава КНР Сі Цзіньпін прибув до Угорщини, де проведе зустріч із її прем'єр-міністром Віктором Орбаном. Цей візит лідер Китаю здійснює у рамках свого першого європейського турне за останні п'ять років. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Сі Цзіньпін вже в Угорщині: на порядку денному два питання, одне з них стосується України

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що на порядку денному візиту глави КНР буде два ключові питання: війна в Україні та інфраструктурні проекти між Пекіном та Будапештом.

Reuters звертає увагу, що Угорщина є важливим партнером Китаю в торгівлі та інвестиціях, на відміну від інших країн Європейського Союзу, які розглядають можливість зменшення залежності від другої за величиною економіки світу.

Більше того, відносини між Будапештом та Пекіном виходять за межі торгівлі та інвестицій, оскільки у лютому КНР запропонувала Угорщині співпрацю з питань громадської безпеки та правоохоронної діяльності.

У матеріалі йдеться, що Віктор Орбан почав працювати над зближенням своєї країни з Пекіном одразу після приходу до влади у 2010 році. Теплі політичні відносини перетворилися на інвестиції приблизно через 10 років, коли виробники акумуляторів та електромобілів почали розміщувати виробництво в Угорщині.

Один з найбільших інвесторів, компанія CATL, будує в Дебрецені завод із виробництва акумуляторів вартістю 7,3 млрд євро, а китайський виробник електромобілів BYD наприкінці минулого року оголосив, що будує свій перший європейський завод у місті Сегед.

Перед візитом до Угорщини цього тижня Сі Цзіньпін опублікував у провладних угорських ЗМІ статтю, де у піднесених тонах описує 75-річчя дипломатичних відносин між двома країнами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай допомагає РФ у війні: Сі Цзіньпін зухвало відповів на критику.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини