Головна Новини Суспільство події Швеція надасть військову допомогу Україні: що саме та хто ще підтримав нашу державу
commentss НОВИНИ Всі новини

Швеція надасть військову допомогу Україні: що саме та хто ще підтримав нашу державу

Швеція надасть озброєння українцям для оборони держави від окупантів

28 лютого 2022, 10:27
Поділіться публікацією:

Міністерка закордонних справ Швеції Анна Лінде повідомила, що її країна направить Україні військову допомогу. Швеція передасть 5 000 одиниць протитанкової зброї, 5 000 шоломів, 5 000 щитів і 135 000 польових пайків, а ще 500 мільйонів шведських крон для Збройних сил України. Про це вона написала в Твітері.

Швеція надасть військову допомогу Україні: що саме та хто ще підтримав нашу державу

Допомога Україні, фото Facebook

Які ще країни підтримали українську армію

Майданчик для торгівлі Dmarket перерахував для українських військовослужбовців 4,5 млн доларів, які зберігалися на рахунках користувачів із Росії та Білорусі.

Угорщина відправила перший вантаж необхідної гуманітарної допомоги – 100 тонн палива та 23 тонни провіанту. У Бельгії заявили, що дадуть українцям 3 тисячі автоматичних гвинтівок та 200 одиниць протитанкової зброї.

США виділили додатково близько $54 мільйонів на закупівлю та доставку термінової гуманітарної допомоги Україні. Чехія виділяє Україні додатково озброєння та військову техніку на суму 400 мільйонів крон (понад 18 млн дол). Італія перерахує на потреби України та допомогу 110 мільйонів євро.

Канада ще 19 лютого передала озброєння на суму 7,8 млн канадських доларів ($6,1 млн) та надала фінансової позики у 500 млн канадських доларів ($393 млн). Серед озброєння: снайперські гвинтівки, автоматичні гвинтівки, кулемети з оптичними засобами прицілювання, пістолети, прилади нічного бачення, спостереження та військове спорядження.

За інформацією Генштабу, західні партнери для авіації Повітряних Сил Збройних Сил України передали партію ракет класу "повітря-повітря", якими озброїли наші винищувачі.

Прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон повідомив, що країна передасть летальну військову допомогу Україні.

Уряд Румунії відправляє в Україну боєприпаси та військову техніку, серед яких бронежилети та каски, паливо, медичне обладнання, медикаменти на суму понад три мільйони євро.

З Польщі постійно прибувають гуманітарні конвої з боєприпасами. Про це заявив заступник міністра національної оборони Польщі Марцін Оцєпа. Європейський Союз на закупівлю озброєння та техніки надає Україні 450 млн євро. Це історична подія для Євросоюзу.

Литва передала військову допомогу, про це повідомив Головнокомандувач Збройних Сил Литовської Республіки генерал-майор Вальдемарас Рупшис. Литва поставила українській армії автомати, пістолети та бронежилети.

Серед гарних новин й те, що до Інтернаціонального легіону територіальної оборони для захисту Україні  та протистояння окупаційним військам Російської Федерації записуються дуже багато іноземців. Все більше країн висловлюють підтримку та надають допомогу українцям.

"Українці, ви герої цього світу! Ми продовжимо вам допомагати". Це слова одного з міністрів закордонних справ країн Сімки, і з цими словами погодилися усі міністри — Німеччина, США, Канада, Франція, Велика Британія, Італія, Японія і глава дипломатії ЄС. Щойно звершив онлайн переговори з ними. Протягом не днів, а годин буде більше болючих санкцій проти Росії, більше зброї для України і дедалі більше ізоляції Москви", написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 27 лютого.

Як повідомляв портал "Коментарі", депутат розповів про важку ситуацію під Маріуполем та закликав зупинити кровопролиття.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини