Головна Новини Суспільство події Штрафи за прослуховування російської музики: кого та на скільки штрафуватимуть
commentss НОВИНИ Всі новини

Штрафи за прослуховування російської музики: кого та на скільки штрафуватимуть

В Україні пропонують збільшити штрафи за російську музику до 25,5 тис. гривень

1 липня 2024, 17:32 comments1618
Поділіться публікацією:

В Україні можуть збільшити штрафи за прослуховування російської музики у громадських місцях. Зараз він складає 70 гривень, а може зрости до 5100-25500 гривень. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "Судово-юридична газета".

Штрафи за прослуховування російської музики: кого та на скільки штрафуватимуть

В Україні пропонують збільшити штрафи за російську музику. Фото: з відкритих джерел

Видання звертає увагу на законопроект №9547 "Про внесення змін до ст. 155 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо підвищення відповідальності за порушення законодавства установами торгівлі, громадського харчування та сфери послуг у сфері обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора". Саме в ньому. Зазначать журналісти, і прописують нові кругленькі суми штрафів для поціновувачів російської музики.

Зазначається, що новий законопроект передбачає, що відповідальність за звучання російської музики буде покладено на керівників закладів торгівлі, харчування чи сфери послуг. Тож штрафуватимуть керівництво, а не окремих громадян.

Також пропонується збільшити розмір самих штрафів – до 5100-8500 гривень (це від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів). За повторне прослуховування музики країни-агресора доведеться заплатити від 1700 до 25500 гривень.

У пояснювальній записці до законопроекту, ініційованого 16 депутатами та підтриманого мовним омбудсменом, розповідають про минулорічний конфлікт у селі Погреби на Київщині. Відвідувачка закладу зробила зауваження щодо російської музики в караоке, за що її виштовхали з приміщення. Поліція склала протокол, що передбачає штраф для закладу від 17 до 170 грн. Тож законодавці вважають, що наразі покарання за публічне прослуховування російської музики не є справедливим.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Третій штурмовій бригаді пропонують карати штрафами за носіння військової форми особами, які не мають відношення до війська.

"Вважаю, що використання військової форми ким завгодно має каратися щонайменше високими штрафами", — наголосив майор ЗСУ Максим Жорін.

Військовослужбовець наголосив, що такі особи як охоронці Миколи Тищенка та інших "дуже важливих" персон, псевдовійськові на парадах ЛГБТ, народні депутати, які не мають жодного відношення до армії, не повинні носити військову форму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Іванович

1 липня 2024, 17:37

ufo, Спробуйте те саме дзеркально викласти українською мовою на руському сайті (ви ж звідти?), між іншим нагадайте своїй "сірій молі" (погоняло КГБ) що він не бойовий офіцер, а також клоун - реакцію отримаєте дуже швидко і неадекватно - одразу зрозумієте різницю між демократією і режимом!

ufo

1 липня 2024, 16:56

Очередной идиотизм от 95 квартала. И очередной повод срубить с кого-нибудь денег. Это типично совковый , причем, в самом плохом смысле образ мышления. Во-первых, вопросы языка, религии и культуры нельзя трогать и в мирное время, а во время войны так и тем более. Это очень опасные темы. Во-вторых, ничего нельзя запрещать или насаждать директивно. Это вызовет обратный эффект. Люди не идиоты, они сами без вас разберутся что им слушать , читать и как говорить.


Новини