Головна Новини Суспільство події Штрафи за літні шини взимку та постійно увімкнені фари: експерт дав оцінку ініціативі МВС
commentss НОВИНИ Всі новини

Штрафи за літні шини взимку та постійно увімкнені фари: експерт дав оцінку ініціативі МВС

У проекті постанови Кабміну йдеться про штрафи за літні шини взимку, а також нові правила щодо включених фар

31 грудня 2021, 09:15
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", МВС має намір кардинально оновити ПДР. Найбільше на себе звертають увагу такі нововведення, які можуть чекати на українських автовласників, як штрафи за літні шини взимку, а також нові правила щодо включених фар. Відповідний проект постанови Кабміну вже оприлюднено на офіційному сайті МВС України. Наміри влади прокоментував у Facebook відомий в Україні політичний експерт Кирило Сазонов, який практично кожен день за кермом.

Штрафи за літні шини взимку та постійно увімкнені фари: експерт дав оцінку ініціативі МВС

Правила дорожнього руху. Фото: з відкритих джерел

Політолог зазначив, в ініціативі МВС про внесення змін до правил дорожнього руху привертає увагу пункт про постійно включені фари для авто з механічною коробкою та штраф за літню гуму взимку.

"Не бачу проблем загалом. Тільки незрозуміло чому для механічної коробки. Їх що гірше видно? У низці європейських країн давно всі їздять і вдень з ближнім світлом. Я Україною вже кілька років так їжджу – за статистикою це реально знижує аварійність. Ну, а за літню гуму взимку треба штрафувати без жодних – тут також згоден. Але щоб двічі не вставати крім заборон МВС нічого поміняти не хоче в ПДР? Наприклад, переглянути стародавнє обмеження 90 км-год за містом", – зазначив Кирило Сазонов.

Він зазначає, настав час перестати вже обманювати самих себе – немає вже "Жигулів" на дорогах, ніхто так повільно не їздить, як прописано в ПДР. Також Сазонов вважає, що слід передбачити відповідальність за ДТП з вини організації, яка обслуговує проїзну частину.

"Влетів у яму, розбив диск, порвав покришку – місцевий автодор компенсує та сплачує штраф. А не сам водій, як зараз...", – наголосив політолог.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Польща посилює правила в'їзду до країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини