Головна Новини Суспільство події Водіям електросамокатів загрожує штраф 17 тисяч гривень: як його уникнути
commentss НОВИНИ Всі новини

Водіям електросамокатів загрожує штраф 17 тисяч гривень: як його уникнути

Водії електросамокатів повинні дотримуватись вимог ПДР, інакше поліція може оштрафувати їх на кілька тисяч гривень.

27 вересня 2023, 16:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Поліція може проводити перевірки водіїв електросамокатів на ознаки алкогольного сп’яніння. У разі викриття такого стану водіям загрожує штраф 17 тис. гривень та позбавлення права керувати транспортними засобами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ресурс "Дорожній адвокат".

Водіям електросамокатів загрожує штраф 17 тисяч гривень: як його уникнути

Власників електросамокатів можуть оштрафувати на 17 тис. гривень. Фото з відкритих джерел

Українці все активніше користуються легкими електричними транспортами, до яких належать електросамокати, гіроборди, електровелосипеди, моноколеса та інші. Попри те, що для їх використання не потрібно посвідчення, однак водії мають дотримуватись правил дорожнього руху. Наразі регулювання електротранспорту є неоднозначним згідно з законом, тому поліція може це використати для перевірки водіїв на алкоголь.

Юридичний ресурс описує ситуацію, коли після вечірки громадяни брали електросамокат та керували ним в стані алкогольного сп’яніння. Як наслідок їх зупиняла поліція та просила пройти перевірку на тверезість. На водіїв, які отримали позитивні тести на алкоголь були складені протоколи. Якщо ж водій електросамоката відмовився проходити перевірку поліція на нього також складала прокол.

Далі справа потрапляє до суду де, водіям виносять вирок сплатити штраф 17 тис. гривень та позбавити права керування транспортними засобами. Подібні випадки штрафів для водіїв електросамокатів фіксували у кількох регіонах України.

Нагадуємо, що водій електротранспорту  є учасником дорожнього руху, тому повинен виконувати норми ПДР. Крім того, не можна керувати транспортом в не тверезому стані, що є небезпечним для самого водія, так і для інших учасників дорожнього руху.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ізраїль показав свій новий супертанк, який має технології на основі штучного інтелекту.

Також "Коментарі" писали про Євросоюз назвав соцмережу, яка стала найбільшим джерелом російської дезінформації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

27 вересня 2023, 18:27

Так скоро и пешеходов штрафовать начнут за то, что пьяными ходят. Вроде ж самокаты и прочая мелочь транспортом не считается ? А если так, то за управление чем штраф?


Новини