Шойгу провів позапланові переговори з міністром оборони Китаю

Зближення РФ та КНР триває, Сергій Шойгу вже отримав запрошення відвідати Китай

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу зустрівся з главою оборонного відомства Китаю Лі Шанфу у Нью-Делі, де проходить нарада міністрів оборони країн-учасниць Шанхайської організації співробітництва (ШОС). Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє російське пропагандистське інформагентство "РІА Новини".

"Шойгу зустрівся з міністром оборони Китаю в Нью-Делі, де проходить нарада глав військових відомств країн ШОС", – йдеться у повідомленні "РІА Новини".

Повідомляється, що це були позапланові переговори і міністр оборони КНР запросив Шойгу до Китаю. Подробиці переговорів між міністрами не повідомляються.

Нагадаємо, 26 квітня президент України Володимир Зеленський провів телефонні переговори із керівником Китайської Народної Республіки – Сі Цзіньпіном. Український лідер висловив упевненість, що ця розмова (перша з початку широкомасштабної війни РФ проти нашої країни), а також призначення посла України в КНР (ним став Павло Рябікін, який раніше обіймав посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості України), дасть потужний поштовх розвитку двосторонніх відносин. . Відомо також, що Китай направить своїх спецпредставників до України та інших країн для консультацій щодо врегулювання війни. Чому раніше була така тривала пауза у відносинах України та Китаю? Які очікування від переговорів – чи можливі реальні зрушення в процесі припинення російсько-української війни? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - російські окупанти знову б'ють ракетами: в Умані зруйновано багатоповерхівку – у Дніпрі загинули жінка та дитина