Головна Новини Суспільство події Шольц, Макрон і Дуда зберуться в Парижі: як це може стосуватися гарантій безпеки України
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц, Макрон і Дуда зберуться в Парижі: як це може стосуватися гарантій безпеки України

З наближенням саміту НАТО європейські лідери дедалі активніше обговорюють, як бути з Україною, про які гарантії безпеки для України може йтися.

9 червня 2023, 11:22
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Польщі Анджей Дуда 12 червня вирушать до Парижа для переговорів із президентом Франції Еммануелем Макроном. Очікується, що зустріч за вечерею буде присвячена прагненню України до членства в НАТО та гарантій безпеки від союзників напередодні саміту НАТО у липні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Politico".

Шольц, Макрон і Дуда зберуться в Парижі: як це може стосуватися гарантій безпеки України

Дуда, Шольц та Макрон. Фото: з відкритих джерел

Минулого тижня Макрон закликав надати Україні "надійні, конкретні та відчутні" гарантії безпеки і заявив, що Київ має отримати прямий "шлях до членства в НАТО".

Однак Шольц зробив більш обережну заяву, сказавши, що західні лідери мають наголосити не на перспективах членства України в НАТО, а не на тому, як уже зараз підтримати Україну.

Варшава неодноразово публічно виступала за надання Україні надійних гарантій безпеки. У вівторок Дуда зустрівся з кількома лідерами членів НАТО у Східній Європі, щоб обговорити війну та заявку України про вступ до Альянсу.

За інформацією Politico, сьогодні існує широке розуміння того, що Україна не зможе приєднатися до Альянсу, поки на її території триває війна з Росією. При цьому, члени НАТО розходяться в думках щодо того, як вони мають реагувати на нинішнє прагнення України до членства.

Видання наводить коментар анонімного французького дипломата, який заявив, що членам НАТО необхідно надіслати потужний сигнал Росії у той момент, коли Україна переходить у контрнаступ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна не шукає альтернатив НАТО, але розуміє, що не стане членом Альянсу, поки триває ця війна. А тому шукає якихось інших форм гарантії безпеки на цьому етапі. Тим часом путінський прес-секретар Дмитро Пєсков запевняє, що якщо Україна стане членом НАТО, російські інтереси нібито не будуть у безпеці, тому завдання РФ – цього не допустити. Як розрубати цей вузол? Які гарантії могла отримати Україна від країн-членів НАТО? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини