Головна Новини Суспільство події Шмигалю пропонують призначити у МінАПК Канцурака, який не пройшов перевірку в НАБУ (ДОКУМЕНТ)
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигалю пропонують призначити у МінАПК Канцурака, який не пройшов перевірку в НАБУ (ДОКУМЕНТ)

У НАБУ розповіли про доходи та декларації кандидата

26 жовтня 2021, 10:15
Поділіться публікацією:

Шмигалю пропонують призначити у МінАПК Канцурака, який не пройшов перевірку в НАБУ (ДОКУМЕНТ)

Віктор Канцурак, фото з відкритих джерел

Міністр аграрної політики та продовольства України Лещенко направив до Кабміну листа, в якому пропонує визначити переможцем конкурсу на зайняття посади держсекретаря відомства Віктора Канцурака. Останній нібито пройшов всі перевірки та успішно склав співбесіду. Однак,
відповідно до листа НАБУ на Прем‘єр-міністра України Шмигаля, рівень життя Канцурака не відповідає його доходам, що свідчить про корупційну складову діяльності Віктора Канцурака.

Зокрема у НАБУ наголошують, що за даними реєстру ДФС дохід Канцурака з 1998 по 2021 роки склав 3 709 203 грн. А дохід його дружини з 2006 по 2016 роки – 116 773 грн.

Також дохід задекларований нею від підприємницької діяльності складає 4 463 688 грн. Тим не менш у користуванні подружжя знаходиться елітний автопарк – автомобілі Lexus та Cadillac, придбані у 2019 році.

Водночас батько та мати Канцурака володіють кількома квартирами в столиці та приватними будинками в елітному передмісті Києва. При цьому їх спільний дохід за останні 23 роки дещо менше ніж 200 000 грн. Всю нерухомість вони оформили з 2016 по 2019 роки.

У НАБУ зауважують, що частина нерухомості батька Канцурака була отримана ним у якості подарунка від сина у 2019 році. Зокрема мова йдеться про будинок площею 369 квадратних метрів у с.Музичі Київської області. Нагадаємо, у той період Віктор Канцурак обіймав посаду заступника Голови Державної екологічної інспекції України.

Раніше Віктор Канцурак неодноразово фігурував у скандалах, пов‘язаних з його декларацією. У ЗМІ звертали увагу, що фактично все майно чиновника переоформлене на його дружину, а родина нібито орендує квартиру у батька Канцурака.

За часів Януковича Канцурак очолював департамент заповідної справи у Мінекології та потрапив у поле зору журналістів, коли у складі тендерного комітету міністерства придбав у австрійської фірми Austroplan Austrian Engineering GMBH супутникові знімки майже за 50 млн грн, тоді як вітчизняна компанія пропонувала аналогічну послугу за 250 тис. грн.
Проте корупційні скандали та розслідування навколо Канцурака не завадили свого часу Гройсману, а тепер і Шмигалю призначати його на високі державні посади.

Шмигалю пропонують призначити у МінАПК Канцурака, який не пройшов перевірку в НАБУ (ДОКУМЕНТ) - фото 2
Шмигалю пропонують призначити у МінАПК Канцурака, який не пройшов перевірку в НАБУ (ДОКУМЕНТ) - фото 3



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини