Головна Новини Суспільство події Школярі готуються до зимових канікул: стала відома дата та тривалість
commentss НОВИНИ Всі новини

Школярі готуються до зимових канікул: стала відома дата та тривалість

Зимові канікули в Україні у 2021 році мають розпочатися у школярів за графіком, складеним Міністерством освіти та науки раніше

12 грудня 2021, 09:50 comments1527
Поділіться публікацією:

Наближаються довгоочікувані зимові канікули, які цього року мають розпочатися згідно з планом, складеним Міністерством освіти та науки. У графіку Міносвіти йдеться про те, що школярі мають піти на канікули 27 грудня, але за фактом канікули у дітей розпочнуться на 2 дні раніше – з 25 грудня, яке випаде на суботу. Про це повідомляє видання "Коментарі".

Школярі готуються до зимових канікул: стала відома дата та тривалість

Канікули. Фото з відкритих джерел

Відпочиватимуть маленькі українці два тижні – до 10 січня, але, знову ж таки, якщо не буде нового спалаху захворюваності на коронавірус. За попереднім графіком, діти мають сісти за парти 10 січня. Але деякі міста розглядають рішення про те, щоб трохи змістити канікули через те, що восени довелося їх збільшити. Тому у деяких областях навчальний процес триватиме до 28, а то й до 30 грудня. Останнє слово у цьому питанні за місцевою владою. Зокрема, у Харкові та Кременчуці влада вже ухвалила, що діти навчатимуться до 30 грудня.

Щодо столиці України, то там влада графік зміщувати не збирається, і діти підуть на канікули, як і у більшості регіонів, – з 27 грудня. Забігаючи наперед, слід сказати, що весняні канікули в Україні за графіком мають розпочатися з 28 березня та триватимуть до 3 квітня. Літні канікули повинні розпочатися стандартно з 1 червня, але, найімовірніше, у більшості регіонів вони змістяться, бо через збій у навчальному процесі восени тепер навчальний рік трохи затягнеться. У Міносвіти поки що говорять про один-два тижні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Денис Шмигаль розповів про можливі відключення тепла у школах і лікарнях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини