Головна Новини Суспільство події Школи в Україні закривають: Ляшко провалив свою чергову обіцянку
commentss НОВИНИ Всі новини

Школи в Україні закривають: Ляшко провалив свою чергову обіцянку

Школи, працівники яких вакциновані, теж вирушають на карантин, навчальний процес зупиняють

8 листопада 2021, 08:20 comments1436
Поділіться публікацією:

Глава МОЗ Віктор Ляшко повідомив, що невакциновані працівники навчальних закладів із 8 листопада не мають права виходити на робоче місце. Ось тільки раніше він розповідав, що, якщо педагогічний колектив навчального закладу вакцинований на 100%, то такий навчальний заклад працюватиме навіть у "червоній" зоні. На практиці все виглядає інакше, у низці міст навіть 100% вакцинація не є гарантією того, що школи не переводять на "дистанційку". Зокрема, така ситуація є в Сумах, Харкові та низці інших міст, які опинилися в "червоній" зоні. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на інтерв'ю Ляшка каналу "1 1".

Школи в Україні закривають: Ляшко провалив свою чергову обіцянку

Віктор Ляшко. Фото сайт Кабінету міністрів

Віктор Ляшко в коментарі "плюсам" розповів, що від понеділка починає діяти сувора заборона на те, щоб вакциновані вчителі виходили на роботу. Тому директори навчальних закладів мають видати внутрішні накази, якими на час карантину усунути невакованих працівників від виконання своїх обов'язків. За фактом і без такого наказ навчальний процес уже кілька тижнів, як поставлений на паузу. Прогноз невтішний. Заборона відвідувати робочі місця є не тільки для невакцинованих, а й для працівників вакцинованих шкіл. Від такого рішення влада не в захваті не лише самі педагоги, а й батьки, які змушені також переривати свою роботу та сидіти вдома з дітьми.

Відповідаючи на запитання, чи мають право працювати навчальні заклади у "червоних" зонах за умови 100% вакцинованого педколективу, міністр вкотре підтвердив, що таке право є, але останнє слово за місцевою владою, яка відстежує ситуацію всередині регіону.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Віктор Ляшко дав свою оцінку протестам "антивакцинаторів".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://1plus1.ua/ru
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини