Головна Новини Суспільство події «Шкідливе рішення»: Саакашвілі розкритикував главу Держгеонадр за зупинку кар'єра в Житомирській області
commentss НОВИНИ Всі новини

«Шкідливе рішення»: Саакашвілі розкритикував главу Держгеонадр за зупинку кар'єра в Житомирській області

Саакашвілі залишився незадоволеним тим, що чиновники навіть не попередили про своє рішення щодо зупинки робіт в кар'єрі

19 липня 2021, 11:11
Поділіться публікацією:

«Шкідливе рішення»: Саакашвілі розкритикував главу Держгеонадр за зупинку кар'єра в Житомирській області

Саакашвілі розкритикував голову Держгеонадр Романа Опімаха. Фото із відкритих джерел

Глава Виконавчого комітету Нацради з питань реформ Михайло Саакашвілі виступив з критикою на адресу голови Державної служби геології і надр Романа Опімаха. Причина — зупинка роботи Бехівського гранітного кар'єру в Житомирській області. Відповідну публікацію Саакашвілі оприлюднив на своїй сторінці в Facebook.

"У Житомирській області є Бехівський гранітний кар'єр. У 2000-х його створили з нуля в так званій другій Чорнобильській зоні, в селі, яке відселили ще в 1980-х. Фактично це підприємство дало друге життя місцевості, не кажучи про сотні робочих місць. 20+ мільйонів доларів інвестицій за 15 років. Гарна історія. Погана історія полягає в тому, що вчора державна служба геології та надр призупинила роботу цього підприємства. У кращих традиціях української бюрократії — нікому нічого не пояснюючи, нікого ні про що не питаючи, не попереджаючи і взагалі на всіх наплювавши", — написав Саакашвілі.

Політик різко висловився на адресу непродуманих рішень вітчизняних чиновників.

«Шкідливе рішення»: Саакашвілі розкритикував главу Держгеонадр за зупинку кар'єра в Житомирській області - фото 2
«Шкідливе рішення»: Саакашвілі розкритикував главу Держгеонадр за зупинку кар'єра в Житомирській області - фото 3

"Проблема в тому, що, коли чиновники, які нічого не заробляють і не створюють, плюють на людей, які працюють, платять податки і дають роботу місцевому населенню, і в тому числі платять зарплату і цим дармоїдам, — це призводить до катастрофічних наслідків. Зараз підприємство простоює і зазнає збитків. Отже, збитки несуть і працівники, і бюджет, який недоотримає кошти. Це вже катастрофа", — додав він.

Відзначимо, що раніше про ситуацію написав власник Бехівського гранітного кар'єру, засновник MS Capital Максим Шкіль. У коментарях глава Держгеонадр Роман Опімах пообіцяв, що спробує розібратися з цією проблемою в понеділок, 19 липня.

«Шкідливе рішення»: Саакашвілі розкритикував главу Держгеонадр за зупинку кар'єра в Житомирській області - фото 4
«Шкідливе рішення»: Саакашвілі розкритикував главу Держгеонадр за зупинку кар'єра в Житомирській області - фото 5
«Шкідливе рішення»: Саакашвілі розкритикував главу Держгеонадр за зупинку кар'єра в Житомирській області - фото 6

"Пан Опімах навіть не в курсі про проблему і обіцяє в понеділок розібратися. В понеділок! У пана Опімаха вихідні... Я не знаю, чи є це в чистому вигляді шкідливе рішення про припинення роботи містоутворюючого підприємства замовленням місцевих картелів, які таким чином вимагають мзду за можливість працювати, або це просто безпросвітний ідіотизм чиновників (в чому я сильно сумніваюся), але факт очевидний — підприємство зупинено. І зробити це може чиновник простим розчерком пера. Зробити, а потім розбиратися. В понеділок. Після вихідних", — написав Саакашвілі.

На думку політика, це може негативно позначитися на іміджі України для зовнішніх партнерів.

"І ви всерйоз вважаєте, що на такий ринок може зайти хоч один нормальний інвестор, про яких ми мріємо!? Та нізащо. Дикий Захід нервово курить поруч. Цей бардак потрібно закінчувати. Вже на наступне ж засідання Нацради реформ я винесу законопроєкт, який зробить можливим зупинку підприємств винятково через суд і ніяк інакше! Ми повинні поставити на місце цю армію державних служителів, а то їх стараннями скоро служити вже буде нічому", — підкреслив глава виконкому реформ.

«Шкідливе рішення»: Саакашвілі розкритикував главу Держгеонадр за зупинку кар'єра в Житомирській області - фото 7



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини