Головна Новини Суспільство події Шарій заявив, що Бігус заробляє мільйони і ухиляється від сплати податків
commentss НОВИНИ Всі новини

Шарій заявив, що Бігус заробляє мільйони і ухиляється від сплати податків

Блоггер стверджує, що журналіста необхідно притягнути до відповідальності за кількома статтями

15 жовтня 2020, 19:13
Поділіться публікацією:
















Блоггер і медіаексперт Анатолій Шарій заявив, що журналіст-антикорупціонер Денис Бігус нібито заробляє мільйони і ухиляється від сплати податків. Про це пишуть "Вєсти".

Шарій заявив, що Бігус заробляє мільйони і ухиляється від сплати податків

За даними Шарія, хоча Бігус і пов'язані з ним компанії постійно отримують солідні гранти від Заходу, журналіст продовжує просити гроші й у простих українців. Згідно з документами, заявив Шарій, серед інших Бігус отримує гроші від Європейської комісії, Представництва ООН в Україні, Фонду Джорджа Сороса "Відродження", посольства Нідерландів та посольства США.

Компанії Бігус, як зазначає блогер, за останні роки отримали понад 74 млн грн. За даними Шарія, ФОП Бігус отримав 2 млн, "Пітерфальк бюро" — 13 млн, "Девідсуше студіо" — 5 млн, "Канцелярська сотня" — 5 млн, "Том 14" — понад 49 млн.


Шарій стверджує, що нібито діє шахрайська схема, організована групою осіб під керівництвом Бігуса, які під егідою "журналістських розслідувань" організували збір коштів з фізичних осіб (близько 5 млн грн) з подальшим їх витрачанням не на статутні цілі, а на розміщення депозитів, покупку цінних паперів (облігацій).

"Група компаній Дениса Бігуса, отримавши за 5 років більше 74 млн грн, не платить податки в бюджет України, виводячи більшість отриманих коштів (понад 60 млн грн) на приватних підприємців (ч. 3 статті 28, ч. 3 статті 212 Кримінального кодексу України "Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів")", — йдеться в повідомленні.

Крім того, Шарій заявив, що кошти, перераховані групою компаній Бігуса на фізичних осіб — підприємців (понад 60 млн грн), переводяться в готівку — знімаються з рахунків цих приватних підприємців (більшість з яких є "штатними" співробітниками проектів, які працюють на постійній основі ) (ч. 3 статті 28, ч. 3 стаття 209 Кримінального кодексу "Легалізація (відмивання) майна, отриманого злочинним шляхом").


Також блогер запевняє, що Денис Бігус вводив в оману, як фонди та міжнародних донорів, так і представництва іноземних держав в Україні, а кошти платників податків, як українських, так і західних країн нібито витрачаються нецільовим чином, зокрема, на покупку цінних паперів (ч . 4 статті 190, ч. 5 статті 191 Кримінального кодексу).

Ще Шарій вказав на нецільове використання коштів, отриманих від Представництва ООН в Україні — понад 3,5 млн грн. Блоггер каже, що фактично відбувається привласнення, розтрата майна (коштів) (ч. 3 статті 28, ч. 5 статті 191 Кримінального кодексу України "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем").

Нагадаємо, спецслужби США хотіли отруїти відомого журналіста.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини