Головна Новини Суспільство події Шантаж НАТО ядерною зброєю: чи ризикне Україна на такий крок
commentss НОВИНИ Всі новини

Шантаж НАТО ядерною зброєю: чи ризикне Україна на такий крок

Україна поважає домовленості, які дала Заходу

сьогодні, 19:57
Поділіться публікацією:

В медіапросторі почала активно обговорюватися перспектива розробки Україною ядерної зброї, у разі відмови Заходу дати "зелене світло" на членство в НАТО. І хоча Україна досить оперативно відреагувала, давши зрозуміти, що все це вигадки, як відомо диму без вогню не буває. Що стоїть  за такими повідомленнями? Які можуть бути наслідки? Видання "Коментарі" з цими питаннями звернулося до експертів.

Шантаж НАТО ядерною зброєю: чи ризикне Україна на такий крок

Ядерна зброя. Фото: з відкритих джерел

Фізики та ядерники нікуди не ділися

Медіаексперт, член Ради з питань свободи слова при президентові Володимирі Зеленському, екс-заступник міністра інформполітики (з 2015 по 2016 рр.), радник міністра оборони України (2014-2015) Тетяна Попова відразу зазначила, що привертає увагу сама інформація, яку оприлюднив "Bild". До того ж військовий аналітик таблоїда Юліан Рьопке неодноразово був помічений, то у сіянні панічних заяв, то, навпаки, поширенні заяв, що все чудово, що Україна близька до перемоги і таке інше.

"Зрозуміло, що теоретично Україна має можливість розробити ядерну зброю. Фізики та ядерники, які брали участь ще у розробках Радянського Союзу, нікуди не поділися. Навіть, якщо хтось із них помер, то залишилися учні, які можуть продовжити їхню справу. Інше питання, що є домовленість із західними партнерами про те, що Україна не вироблятиме ядерної зброї. А Україна свої домовленості виконує. Ну, і речник МЗС України Георгій Тихий фактично підтвердив, що Україна цю домовленість збирається й надалі виконувати", – підсумувала експерт.

Ми вже понад два роки намагаємося шмагати РФ за ядерний шантаж

Директор Інституту світової політики, політичний експерт, автор книги "Гібридна війна" Євген Магда зазначив, що у світовій практиці чутки про наявність ТЯЗ та засобів її доставки використовуються зазвичай, як фактор стримування агресії. У нашому ж випадку дещо навпаки.

"Що ж, кому і "Bild" – буревісник ядерного апокаліпсису. От тільки збагачений уран ще Віктор Янукович віддав на початку свого президентства віддав за можливість потиснути руку Бараку Обамі під час Саміту нерозповсюдження. Природа радіоактивних матеріалів та чутливість для США цього питання практично виключають можливість приховати щось "на чорний день". До того ж ми вже понад два роки намагаємося шмагати РФ за ядерний шантаж. А так – красиво, з розмахом", – зазначив Євген Магда.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Лавров істерично відреагував на нібито бажання України створити ядерну бомбу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/

Новини