Головна Новини Суспільство події Шах і мат корупціонерам: НАБУ відправило на лаву підсудних 7 вищих посадовців
commentss НОВИНИ Всі новини

Шах і мат корупціонерам: НАБУ відправило на лаву підсудних 7 вищих посадовців

Сім вищих посадовців держави відправлено на лаву підсудних протягом шести місяців 2024 року

9 серпня 2024, 14:11 comments1353
Поділіться публікацією:

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) продовжує активну боротьбу з корупцією на найвищому рівні. За перше півріччя 2024 року сім вищих посадовців держави опинилися на лаві підсудних. Серед них чиновники категорії А, народні депутати, керівники державних підприємств, судді та депутати обласних рад.

Шах і мат корупціонерам: НАБУ відправило на лаву підсудних 7 вищих посадовців

Сім вищих посадовців держави відправлено на лаву підсудних

Директор НАБУ Семен Кривонос під час брифінгу в Медіацентрі Україна підкреслив, що фокус роботи відомства спрямований саме на топ-корупцію, багатомільйонні схеми, де збитки сягають сотень мільйонів гривень. Розслідування зосереджені на чинній корупції, схемах, які очолюються так званими "смотрящими" або вищими посадовцями.

За словами Кривоноса, за перше півріччя на лаву підсудних відправлено:

  • 6 топ-чиновників

  • 11 керівників державних підприємств

  • 5 суддів

  • 5 депутатів обласних рад

Крім того, вже є перші підозри та один вирок у Вищому антикорупційному суді (ВАКС) щодо топ-посадовця за незаконне збагачення.

“Ми фокусуємо нашу увагу саме на топкорупції, на багатомільйонних схемах, де збитки сягають сотні мільйонів гривень. Фокусуємо наші розслідування саме на чинній корупції, на корупційних схемах, які очолюються так званими смотрящими або вищими топпосадовцями. І про це говорять, в тому числі й цифри, – на лаву підсудних відправлено сім вищих посадовців держави, за це перше півріччя”, — зазначив  Кривонос. 

Раніше “Коментарі” писали, що Верховна Рада підтримала у першому читані законопроєкт 11340, який передбачає угоду зі слідством у провадженні по корупційних злочинах. Таким чином корупціонери можуть домовитись зі слідством та "відкупитись" за корупцію заплативши суму, яка передбачена за певний вид злочину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини