Головна Новини Суспільство події Сергій Токарєв розповів про освітні проєкти цього літа від Roosh, STEM is FEM та SET University
commentss НОВИНИ Всі новини

Сергій Токарєв розповів про освітні проєкти цього літа від Roosh, STEM is FEM та SET University

Засновник STEM is FEM і Founding Partner в Roosh Сергій Токарєв розповів про важливі освітні проєкти

30 серпня 2022, 18:09
Поділіться публікацією:

Цього літа в Україні запустилося багато освітніх проєктів та ініціатив. Більшість з них так чи інакше повʼязані із розвитком та підтримкою молоді під час війни і навчанням для відбудови України після війни. Одними з лідерів по кількості освітніх проєктів, повʼязаних із технологіями, стали ініціативи AI House, STEM is FEM та університет SET University, співзасновником яких є Сергій Токарєв. Розкажемо про них детальніше.

Сергій Токарєв розповів про освітні проєкти цього літа від Roosh, STEM is FEM та SET University

Сергій Токарєв (фото з відкритих джерел)

AI for Ukraine від AI House

Для того, щоб розвинути українську тех-спільноту у сфері штучного інтелекту, ініціатива AI HOUSE, , що розбудовує АІ/ML- ком’юніті в Україні та є частиною екосистеми технологічної компанії Roosh, запустила проєкт AI for Ukraine. У рамках нього світові експерти у галузі штучного інтелекту та машинного навчання проводять для українських фахівців воркшопи та лекторії. Зокрема, серед спікерів проєкту: Йошуа Бенжіо (Mila/U. Montreal), Алекс Смола (Amazon Web), Себастьян Бубик (Microsoft), Гаель Вароко (INRIA) та Александр Руш (Hugging Face).

Під час занять учасники можуть дізнатися більше про: стиснення моделей для глибинного навчання, AutoML, оцінку моделей машинного навчання та їх діагностичну цінність тощо.

Обов’язковою умовою для участі є донат на будь-яку суму від 1$ або 10 грн. Всі кошти організатори передають у благодійний фонд "Повернись живим".

За словами організаторів, метою створення цієї ініціативи, насамперед, є надання доступу до унікальних знань від кращих експертів індустрії.

"Ми згуртували всесвітньо визнаних експертів навколо ідеї допомоги Україні та її AI-спільноті. Разом ми зможемо зміцнити галузь штучного інтелекту в Україні та створити унікальні умови для розвитку технологічних талантів," – розповідає Сергій Токарєв, Founding Partner в Roosh.

IT-курси для дівчат від STEM is FEM

А для дівчат віком від 12 до 16 років громадська організація STEM is FEM у партнерстві зі швейцарською освітньою організацією Empowerment Lab і за підтримки Oracle запустила безоплатні онлайн IT-курси. Учасниці мають змогу опанувати навички з машинного навчання, прототипування додатків та створення веб-додатків на основі даних.

Усього протягом двох місяців організатори проведуть 10 курсів, в яких візьме участь 150 дівчат.

Як розповідають організатори, ці курси дадуть змогу учасницям здобути як soft skills, так і hard skills для подальшого розвитку в ІТ-сфері, де досі спостерігається дефіцит фахівчинь.

Засновник STEM is FEM і Founding Partner в Roosh Сергій Токарєв додає: "Ми багато років працюємо над питанням гендерного паритету у сфері технологій. На жаль, навіть за всього бажанні засновників і керівників IT-підприємств досягти гендерної рівності у своїх компаніях, кількість жінок серед розробників рідко перевищує 30–35%. На ринку просто немає такої кількості фахівчинь. Тож для нас важливо не тільки навчити дівчат програмування, а й привернути їхню увагу до технічних спеціальностей, мотивувати їх повʼязати своє життя з технологіями".

Кібербезпека та буткемп від SET University

У 2021 році Сергій Токарєв спільно з Київською школою економіки заснували технологічний виш SET University.

Однак університет не обмежується лише формальною освітою – звичайними лекціями, парами та іспитами. Навесні SET University запустив онлайн-платформу з кібербезпеки для підлітків та їх батьків. На сайті зібрали корисні ресурси та матеріали на теми цифрової безпеки у воєнний час, захисту гаджетів і соцмереж, кібербулінгу. Окрім того, виш організував курс з кібербезпеки для тих, хто хотів би здобути професію у цій галузі.

А в серпні SET University у партнерстві з європейським акселератором Startup Wise Guys і міжнародним цифровим хабом для технологічних impact-бізнесів tech2impact та за участі Google запустив SET Bootcamp. Це тритижневий освітній проєкт для стартапів, які створюють інноваційні рішення та продукти, що сприяють відновленню та економічному розвитку України. Зокрема, учасники мали можливість здобути практичні навички та дізнатись більше про основні напрямки розвитку стартапу: дослідження користувачів, прототипування, фінанси, маркетингову стратегію та продажі, фандрейзинг і підготовку презентації для інвесторів.

Сергій Токарєв підкреслює: "Наразі надзвичайно важливо розвивати як формальну, так і неформальну освіту. Адже саме ця молодь, яка є цільовою аудиторією наших проєктів, буде відбудовувати та розвивати Україну після війни".

Саме про відновлення України ще один проєкт SET-University – Ukrainian Global University, який заснував консорціум українських освітніх закладів. Ініціатива покликана допомогти українським студентам, стипендіатам та викладачам отримати доступ до навчальних закладів по всьому світу, де вони зможуть навчатися та проводити дослідження. Засновники проєкту мають на меті подолати руйнівні наслідки російської агресії в Україні та залучити провідний світовий досвід до побудови нової України, тому головною умовою для учасників є повернення до України після навчання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

30 серпня 2022, 17:53

Як ІТ-Generation. Тобто безкоштовні ІТ-курси, для опанування нового напрямку. Багато галасу, який на практиці перейшов у жлобство: 1. Замість 60 тис. лишили 1тис. місць; 2. Замість допомогти всім - максимально складний відбір, тільки особливо талановитих; 3. Все, щоб рекламувати платні курси з копійчаною знижкою - яка діє кілька годин, швидше приймай рішення; 4. На платні беруть всіх, а тут треба знати і англійську і ІТ і купа тестів на логіку. Чомусь ЄС зі США допомагають нашому Зе-вироку без тестів на доброчесність, відсутність хабарництва, здатність на державність. А наші жлоби, які і розікрали Україну до мотлоху, нікому жодної користі просто так не зроблять. Українська доброчесність, іди на ***!


Новини