Головна Новини Суспільство події Сергій Сивохо відкрив в Києві виставку про Донецьк
commentss НОВИНИ Всі новини

Сергій Сивохо відкрив в Києві виставку про Донецьк

Незвичайна онлайн-галерея "Донбас ID" відкрилася в Києві на вихідних

31 серпня 2020, 15:05 comments1347
Поділіться публікацією:

У Києві з'явилося ще одне незвичайне місце для любителів мистецтва і не тільки. На вихідних в столиці відкрили онлайн-галерею "Донбас ID". Першу експозицію про Донецьк — "Родина" — презентував лідер Національної платформи примирення і єдності Сергій Сивохо.  

Сергій Сивохо відкрив в Києві виставку про Донецьк

Відкриття галереї "Донбасс ID"

Відкриття галереї вирішили присвятити Дню міста Донецьк. З ідеєю створити майданчик, який зробить Донбас ближчим, виступив особисто Сергій Сивохо. За його словами, це місце має стати ідентифікатором і культурним кодом Донбасу. Екс-радник секретаря РНБО вважає, що довгі роки образ Донбасу свідомо маргіналізували.

"Саме мистецтво — один зі способів зруйнувати цю стіну нерозуміння, непорозуміння і відкритої ненависті", — говорить Сивохо.

Перша експозиція в галереї називається "Родина". Вона зібрала фотографії старого і сучасного Донецька, а також фотопортрети жителів Донбасу. Всі роботи надали донеччани — Геннадій Чорномашенцев, Сергій Офіцер, Віктор Черемісін і Євген Ясенів.

Символічна і назва виставки. Це слово має сакральний зміст в російській, і в українській мовах, говорить лідер Національної платформи примирення і єдності.

"Це віртуальне рукостискання всій Україні. Ми відкриті для будь-яких креативних проектів, з будь-якого боку лінії зіткнення! Ласкаво просимо в нашу галерею: donbassid.com ", — закликав він.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Лондоні виявили раніше невідому картину Рубенса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини