Головна Новини Суспільство події Сергій Бунін вимагає від Генпрокуратури відреагувати на незаконне привласнення землі на Житомирщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Сергій Бунін вимагає від Генпрокуратури відреагувати на незаконне привласнення землі на Житомирщині

Нардеп вимагає від Офісу Генерального прокурора відреагувати на пасивність Житомирської прокуратури щодо незаконного присвоєння землі

8 листопада 2021, 12:45
Поділіться публікацією:

Нардеп Сергій Бунін направив до Офісу Генерального прокурора депутатське звернення, в якому попросив Ірину Венедиктову взяти під особистий контроль дії Житомирської прокуратури на чолі з Олександром Білошицьким, що вже близько півроку ігнорує незаконне присвоєння тисяч гектарів землі та ліквідацію ДП "Україна". Про це повідомляє портал "Коментарі".

Сергій Бунін вимагає від Генпрокуратури відреагувати на незаконне привласнення землі на Житомирщині

Земля. Фото з відкритих джерел

Згідно з текстом звернення, у липні цього року Фонду держмайна склав Акт щодо численних порушень, які були допущені під час передачі майнового комплексу державного підприємства "Україна" та визнав незаконність його приватизації. Усі відповідні листи було направлено до прокуратури. Вона має вжити заходів для повернення у державну власність землі та майна. Але досі правоохоронці нічого так і не зробили.

У той час, як йдеться про значну шкоду майновим інтересам України – внаслідок незаконної схеми чиновників, сумнівне КСП "Україна-Черняхів-1" отримало 5 тисяч гектарів, до складу яких входять як особливо цінні землі, так і частина вулиць населеного пункту Черняхів. Водночас колишні працівники держпідприємства прав на землю не отримали – місцеві жителі стали заручниками бюрократичних процесів, корупції та зловживань чиновників.

Раніше про цю ситуацію писав у своєму блозі для "Цензор.НЕТ" політолог Мар'ян Ощановський:

"Грубі порушення законодавства, штучне заниження вартості майна, підставні особи та "загублені" документи – так виглядає схема довжиною в кілька років і вартістю в сотні мільйонів гривень, яку провернули посадовці Житомирського регіонального відділення ФДМУ і на яку наразі закриває очі прокуратура. Адже остання ще у серпні 2021 року отримала відповідні листи з висновками перевірок та мала б вжити заходів щодо повернення земельних ділянок та майна у державну власність. Однак правоохоронці на чолі з Іриною Венедіктовою не поспішають відновлювати законність та захищати майнові інтереси України. Натомість, за словами місцевих, є негласна вказівка "спустити справу на гальмах". Тож виникає логічне запитання – чиї тоді інтереси насправді лобіюють в прокуратурі та хто нестиме за це відповідальність?".

Нагадаємо, наразі Житомирську обласну прокуратуру очолює Олександр Білошицький. Портал "Коментарі" звернувся до нього з проханням надати коментар щодо цієї ситуації і поки що відповіді не отримав.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Ірина Венедиктова розповіла, чому Медведчука так і не заарештували.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини