Головна Новини Суспільство події Сенсація від Ляшка: чи правда, що в Україні не було першої хвилі коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Сенсація від Ляшка: чи правда, що в Україні не було першої хвилі коронавірусу

Експерти спрогнозували, чим обернеться для України друга хвиля коронавірусу й локдаун

2 жовтня 2020, 12:40
Поділіться публікацією:

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив про те, що першої хвилі COVID-19 у нас не було (нібито навесні було просто поступове зростання захворюваності). Він також запевняє, що влада зараз шукає золоту середину між економічними й епідемічними обмеженнями. "Коментарі" попросили експертів дати оцінку подібним заявам та їх реалізації.

Сенсація від Ляшка: чи правда, що в Україні не було першої хвилі коронавірусу

"Ляшко намагається бути більше політиком, ніж медичним менеджером"

Політолог Володимир Цибулько дивується: "Якщо не було першої хвилі, тоді на що витрачені кошти з національного фонду подолання COVID-19? Ляшко намагається бути більше політиком, ніж медичним менеджером. І тому виникає підозра, що основним його завданням є не порятунок людей, а створення білого шуму, якогось інформаційного фону, який не буде дратувати Зеленського".

І без Ляшка зрозуміло, підкреслює експерт, що при такому управлінні державою друга хвиля і локдаун обернуться повним економічним крахом.

"Уже зараз, за перші 8 місяців року держборг виріс на 300 мільярдів гривень! А з ковід-фонду в цих умовах не закуплено жодного апарату штучної вентиляції легенів (ШВЛ). Влада діє безвідповідально. Тому і вага заяв Ляшка фактично близька до нуля", — резюмує Володимир Цибулько.

"Влада сама визнала шкідницькими та не обґрунтованими дії навесні цього року"

Експерт з питань політики і економіки Всеволод Степанюк вважає, що вустами головного санітарного лікаря влада сама визнала шкідницькими і не обґрунтованими дії навесні цього року з незаконного обмеження конституційних прав громадян.

"Нагадаю, ці дії влади коштували Україні втрати 11% ВВП у другому кварталі, що становить понад 120 млрд гривень, — підкреслює експерт. — Такі дії уряду були не самостійними, а продиктованими ВООЗ. Адже епідемією вважається поріг захворювання в 5% населення, який не досягнуто і зараз. Не кажучи вже про пандемію".

Всеволод Степанюк вважає, що в Україні за пів року карантину так і не було зроблено реальних заходів щодо збільшення можливостей медицини лікувати громадян, а промисловості — випускати потрібні ліки, тести, вакцини.

"Громадяни очікують якихось ефективних дій саме від держави"

Очевидно, що влада в принципі не особливо розуміє, як реагувати на пандемію. Такої думки дотримується політолог Андрій Горбенко. За його словами, це характерно не тільки для України.

"Вірус, діставшись до країни, бушує в незалежності від того що там — демократія або авторитаризм, приймаються суворі заходи чи ні, — зазначає Андрій Горбенко. — Разом з тим, громадяни очікують якихось ефективних дій саме від держави".

З огляду на те, що з цим у нас — проблеми, то відбувається якоюсь мірою делегітимізація держава взагалі, підкреслює політолог.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні вже почалася друга хвиля коронавірусної епідемії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини