Що відомо про нову французьку вакцину від COVID-19: деталі

Вакцина продемонструвала високий рівень антитіл після однієї дози

Французька фармацевтична компанія Sanofi спільно із британським партнером GSK повідомила про успішне завершення другого етапу тестування своєї вакцини проти коронавірусу. Про це повідомила прес-служба компанії.

За їхніми словами, випробування показали високий рівень вироблення антитіл вже після однієї дози препарату. Проміжні результати другої фази препарату Sanofi показали від 95% до 100% вироблення антитіл після другої ін’єкції у всіх вікових групах (від 18 до 95 років).

"Після однієї ін’єкції в учасників дослідження проявлявся високий рівень нейтралізуючих антитіл до SARS-CoV-2, що свідчить про великий потенціал вакцини", - повідомляють дослідники.

Відомо, що в другому етапі досліджень участь взяли 722 добровольці. Згодом стартує основне дослідження в рамках третьої фази. Для цього етапу вчені планують дослідити вакцину на 35 000 французів.

Під час дослідження заплановано виявити рівень ефективності проти класичного варіанту коронавірусу з Уханю та південноафриканського штаму.

Якщо вакцина буде успішною, її можуть затвердити у четвертому кварталі 2021 року.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як складається ситуація із розробкою власних препаратів від коронавірусу в Україні. З якими складнощами стикаються вітчизняні розробники вакцини і як просувають досліди українських ліків, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, коли вакциновані українці зможуть офіційно отримати друге щеплення необхідним препаратом і як встигнути записатися в чергу заздалегідь.