Що відомо про новий обмін полоненими між Росією та Україною

Російська сторона в ТКГ ігнорує питання обміну полоненими

Тристороння контактна група (ТКГ) із врегулювання конфлікту на Донбасі повідомляє про саботаж російською стороною переговорів про обмін полоненими. Про це представники ТКГ повідомили на своїй сторінці в Facebook.

23 червня на черговому засіданні групи представники Російської Федерації проігнорували ініціативи української сторони щодо чергового обміну.

"Українська делегація продовжує наполягати на необхідності якнайшвидшого звільнення всіх осіб, що утримуються у зв'язку з конфліктом, і вживає усіх необхідних для цього заходів", - наголошується в заяві.

Члени ТКГ від України підкреслили, що пропозиції та ініціативи нашої делегації по обміну полоненими "поки не зустрічають належної реакції з російської сторони".

Нагадаємо, що, за інформацією уповноваженого ВР з прав людини Людмили Денісової, Україна підготувала список громадян, які знаходиться в полоні в окупантів і чекають можливості повернутися додому. Як повідомила чиновниця, всього до документа внесено 285 імен.

Варто зазначити, що 44 полонених українців є представниками Збройних сил. Але наразі жодних зрушень щодо проведення чергового обміну ув'язненими із представниками ОРДЛО не передбачається.

Додамо, раніше "Коментарі" повідомляли, коли, за інформацією вітчизняної делегації в ТКГ, нарешті почнуться певні зрушення до миру на Донбасі.

Також стало відомо про те, що російські окупанти знову активізували свою військову техніку в окупованих районах східної України. Більше деталей — у нашому матеріалі.