Головна Новини Суспільство події Що везе до Києва тріо Шольц, Макрон та Драгі – яка справжня мета поїздки
commentss НОВИНИ Всі новини

Що везе до Києва тріо Шольц, Макрон та Драгі – яка справжня мета поїздки

Європейськими лідерами може бути запропонована Україні формула миру "Мінськ-3"

13 червня 2022, 10:32 comments2594
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц незабаром може відвідати Україну. Візит може відбутися з президентом Франції Еммануелем Макроном та прем'єр-міністром Італії Маріо Драгі, повідомляє Bild. Експерти розповіли виданню "Коментарі", які теми можуть порушуватися – як слід діяти офіційному Києву.

Що везе до Києва тріо Шольц, Макрон та Драгі – яка справжня мета поїздки

Шольц, Макрон та Драгі. Фото: з відкритих джерел

Шольц, Макрон та Драгі привезуть до Києва свою "формулу миру"

Експерт-міжнародник Антон Кучухідзе акцентує, що пропозиції держсекретаря США Блінкена, голови Пентагону Остіна, британського прем'єра Джонсона під час зустрічей з керівництвом нашої країни дуже відрізняються від того, що просували і просуватимуть Німеччина, Франція та Італія.

"Думаю, що Шольц, Макрон і Драгі намагатимуться придумати концепцію типу "Мінська-3". Ця логіка простежується у їхніх офіційних заявах. І в мене пряме дежавю, – зізнався експерт. – Напередодні російської агресії в Грузії 2008 року РФ запустила документ на кшталт того, який запустила у грудні 2021-го – незадовго до широкомасштабного вторгнення в Україну 2022-го. Йшлося про фактично новий переділ світу, сфери впливу, "стабілізацію в регіоні" тощо. 2008-го росіяни також намагалися просунути своє бачення європейської системи безпеки. І на ці пропозиції досить позитивно відреагували тодішні керівники Франції, Німеччини та Італії. У результаті Грузії та Україні не дали ПДЧ у НАТО (переважно стараннями Берліна та Парижа), а РФ практично відразу напала на Грузію. Зараз та сама європейська пара Італія демонструє політику подвійних стандартів".

На думку Антона Кучухідзе, до Києва вони привезуть свою "формулу миру". При цьому публічно оголосять про гуманітарну допомогу, виділення кредитів, підтримку економіки. Але основна робота – щодо просування умовного "Мінська-3" – вестиметься кулуарно.

"Франція, Німеччина та Італія мають своє бачення того, що відбувається, – зазначає експерт. – І щось уже просочується назовні. Так, у травні італійське МЗС запустило концепцію мирного врегулювання. Потім французький президент заявляв про особливі відносини між ЄС та Україною (натякаючи на те, що кандидатство – надто амбітне), про необхідність "зберегти обличчя Путіну". Та й Німеччина відзначилася і низкою дивних заяв, і надзвичайно слабкою підтримкою України озброєнням. Тож це тріо приїде переконувати офіційний Київ прийняти мир у трактуванні Москви".

Керівництво України, упевнений Антон Кучухіддзе, наполягатиме на своєму баченні миру. Президент Володимир Зеленський вже неодноразово говорив, що потрібні реальні механізми гарантування безпеки України, відновлення територіальної цілісності нашої країни. Експерт вважає, що глава нашої держави продовжить дотримуватися цієї позиції. І у відповідь на пропозиції європейських лідерів – висуне зустрічні. У тому числі посилення санкцій проти РФ (сьомий пакет санкцій ЄС, включаючи нафтове та газове ембарго), збільшення військової підтримки України.

"Історія та практика переговорів із РФ чітко показали, що ні про що з нею неможливо домовитися на засадах паритету та поваги. Росіяни говорять про одне, а самі завжди готуються до війни. Можливо, президент України публічно натякне про необхідність припинити намагатися утихомирити агресора", – прогнозує Антон Кучухідзе.

Він наголошує, що у нас є, на кого спиратися у Європі. Це Польща, країни Балтії, Велика Британія. Крім того, нас потужно підтримують США, Канада, Австралія. Всі ці країни чудово розуміють загрози, які несе РФ усієї системи світової безпеки.

"Часті візити до України британської, польської сторін показують справжнє лідерство у Європі. Ось і трійця – Франція, Німеччина, Італія – теж вирішила показати, що нібито можуть впливати на деякі політичні процеси, можливість припинити російсько-українську війну. Але об'єктивно – нормандському формату, дітищу Франції з Німеччиною – настав кінець. Після того, як вони за 8 років не змогли нам чимось допомогти (хоча Мінські угоди реально можна було читати по-різному, у тому числі – на користь України), Париж та Берлін профукали свій шанс врегулювати конфлікт, що тліє. Внаслідок цього Росія пішла на нас відкритою війною. І спроба протягнути тепер "Мінськ-3" показує, насамперед, слабкість лідерів Німеччини, Франції, а тепер Італії, яка ще й приєдналася до них", – каже Антон Кучухіддзе.

З огляду на те, що Макрон багато спілкується з главою Кремля, він, на думку експерта, може передати Києву деякі побажання російської сторони.

"Україна зайняла правильну – принципову позицію – щодо того, що переговори з РФ мають мати якийсь практичний результат. Зустрічі заради зустрічей нікому не потрібні. Як і переговори з метою легітимізації окупації наших територій. Думаю, ми передамо свої пропозиції через цих європейських лідерів, які стали мостом для обміну думками між Києвом та Московою. Хоч могли б стати тими, хто допоможе врегулювати ситуацію, не зраджуючи при цьому демократичних цінностей, за які зараз бореться Україна. І нам треба допомагати, а не викручувати руки на радість Кремлю", – резюмує експерт.

Шольц намагається не поглиблювати конфлікт Німеччини з Росією

Політтехнолог, партнер SIC Group, голова Інституту демократії та розвитку PolitA та партії "Національна платформа" Катерина Одарченко вважає, що тріо європейських лідерів приїде просувати свої наративи. І суть їх, зазначає вона, відображає ситуацію у німецькому суспільстві. Вона десь віддзеркалює і те, що відбуваються у французькій та італійській.

"У німецькому суспільстві існує дискусія (достатньо подивитися німецьку пресу) щодо того, чи слід озброювати Україну. І хоч Шольц озвучив обсяг озброєнь, які Німеччина готова нам надати (там серйозні найменування, включаючи далекобійні гаубиці), є безліч аргументів, щоб жодна з одиниць техніки досі не дійшла до України. То кажуть, що українці лише освоюють відповідні зразки озброєнь – і який сенс, мовляв, передавати. Те, що це взагалі контакти з приватними компаніями – і на них нібито німецький уряд не може впливати. Насправді бачимо небажання постачати озброєння в Україну. З паралельним бажанням не поглиблювати конфлікт Німеччини з Росією (з якою у Берліна були досить щільні відносини останніми роками, а історично – взагалі делікатні відносини). Думаю, Шольц у Києві має намір обговорити ці питання", – каже Катерина Одарченко.

Вона наголошує, що у Німеччина, Франція, Італія активно просувають ідею дипломатичного врегулювання з необхідністю якнайшвидших переговорів між Україною та Росією.

"Передусім, тому що європейців непокоїть питання вартості енергоресурсів. Люди не готові платити за санкції зі своєї кишені. І, безумовно, німецькі, французькі, італійські політики орієнтуються тут на інтереси насамперед своїх виборців, – пояснює експерт. – Нещодавно у нас проходив міжнародний форум лобістів. І ті люди, які працюють у Європарламенті, кажуть, що енергетичні питання зараз більш ніж актуальні. При цьому Росія докладає багато зусиль, просуваючи свої інтереси. І вона знаходить політиків, яким платить певні кошти, щоб ті лобіювали російські інтереси та заважали просувати проукраїнські наративи".

Ну, а нам дуже важливо відстоювати саме свої національні інтереси. Упевнена, що саме це ми побачимо у Києві на швидкій зустрічі керівництва України з лідерами Німеччини, Франції та Італії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — фронт просунувся від 5 до 10 км : ЗСУ ведуть наступ на двох напрямках.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Влад

13 червня 2022, 14:11

Корумповані лідери-альфонси держав Європи та посіпаки кремля у світі через кремлівський КЕШ до якого вони звикли, як свині до преміксу не можуть УСВІДОМИТИ, що СВІТ стоїть на порозі ЯДЕРНОЇ ВІЙНИ через тупорилих кремлівських гномів котрі махають ядерною булавою, рукою напів живого ЛЕПРЕКОНА з ідеєю полудурка, котрий в цей час міркує, як з собою забрати у світ мертвих половину світу та усіх корумпованих "лідерів" європи та держав світу, котрих він десятиліттями підкуповував, фінансував, інвестував та збагатчував за ГАЗОВІ та НАФТОВІ мільярди євробондів та створив їм ПРОРОСІЙСЬКУ СЕКТУ «ЄВРОСОЮЗ» на перевагу США та АНГЛІЇ, а вони його ЗРАДИЛИ...!!! Але ще дехто з цих "європ*дарів" держав європи намагаються дзвонити цьому кремлівському ідіоту та про щось домовлятися, оправдовуючись за свої вчинки і за цим ЖАЛЮГІДНИМ НИТТЯ ТА СКАУЧАННЯМ, цих «євро п*дарів альфонсів » СПОСТЕРІГАЄ УВЕСЬ СВІТ ...!!! Це ЗРАДНИКИ ЄВРОПЕЙСЬКОГО НАРОДУ, які давно вже його продали за кремлівський нафто-газовий кеш заради своїх сімейних інтересів дармового збагатчення…!!! Ці жалюгідні «європейські АЛЬФОНСИ» цілий час є «занепокоєні» співчуттями та роздумами, перебуваючи у постійній фрустрації «фуфлообіцянок» до проблем УКРАЇНИ уникаючи 100% ЕМБАРГО на газ та нафту та затягують час у поставці важкої зброї, систем ППО, танків, важких систем РСЗВ та гармат, літаків та ракет середньої дальності для повної зупинки агресії рашки та окупації земель України…!!! Лише Велика БРИТАНІЯ та США спроможні прагматично і реально оцінити загрозу ЯДЕРНОЇ ВІЙНИ у світі…!!! ТРЕБА позбавити цього кремлівського троля, часу для роздумів та усяких вигадок, який йому виборює та намагається надати, ці «євро-альфонси» своєю фрустрацією та «фуфлообіцянками» УКРАЇНІ…!!!


Новини