Головна Новини Суспільство події Що святкують 3 квітня: іменини і народні прикмети
commentss НОВИНИ Всі новини

Що святкують 3 квітня: іменини і народні прикмети

3 квітня відзначається відразу кілька свят

3 квітня 2021, 10:40
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 3 квітня, у всьому світі відзначають день вечірок, день народження мобільного телефону, Всесвітній день водних тварин, а за православним календарем в цей день випадає Батьківська субота. Є на цей день також і деякі прикмети та традиції. Про все детально ми розповімо в цій статті.

Що святкують 3 квітня: іменини і народні прикмети

На 3 квітня випало відразу кілька свят - фото: з відкритих джерел

Всесвітній день вечірки

3 квітня по всьому світу відзначається неофіційне свято — День вечірок або, як його ще називають День паті. Щорічно в цей день у багатьох країнах світу організовують масові заходи, різні концерти, фестивалі тощо, щоб в цей день люди раділи життю і відволікалися від усіх своїх проблем.

Сьогодні, на жаль, в умовах пандемії вкрай складно проводити подібні заходи. Однак свято можна влаштувати в скромному колі своїх друзів. Головне — забути все погане і насолодитися цим днем.

Вперше про такий захід було написано в романі американської письменниці Ванни Бонт. За сюжетом, 3 квітня 2000 року мало статися масове свято, яке об'єднало б людство. Книга завершується відліком до цього дня.

День народження мобільного телефону

Сьогодні у світі відзначається досить незвичайне свято — День народження мобільного телефону. 3 квітня 1973 року Мартін Купер, розробник одного з перших мобільних телефонів, здійснив перший виклик з першого прототипу портативного стільникового телефону Motorola DynaTAC.

Він подзвонив своєму конкуренту AT & T, Джоелю Енгелю. До слова, перший мобільний телефон важив   1,15 кг і мав розмір 22,5 × 12,5 × 3,75 см.

Всесвітній день водних тварин

Щорічно 3 квітня у світі відзначають День водних тварин (World Aquatic Animal Day). Всесвітній захід — проєкт Aquatic Animal Law Initiative (Animal Law Clinic at Lewis & Clark Law School). Метою цього проєкту є підвищення знань громадськості про тварин водного світу, оскільки вони грають дуже важливу роль в екосистемі.

Поминальна субота

Сьогодні православні віруючі відзначають батьківську суботу 3-седмиці Великого посту. У цей день заведено ходити на кладовища до своїх померлих рідних і близьких або ж помолитися за них і поставити свічку за упокій душ покійних.

Іменини

3 квітня іменини святкують Яків, Фома, Кирило, Володимир, Серафим.

Прикмети

• У цей день не можна дивитися на падаючі зірки;

• Грім у цей день віщує хороший врожай влітку;

• У цей день одяг одягали навиворіт, щоб не застудитися.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв гороскоп на суботу 3 квітня для кожного знака Зодіаку, а також про предмети-обереги, які повинні бути в кожному домі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини