Головна Новини Суспільство події Що стало причиною для активізації справи проти Сергія Пашинського: до чого тут його звернення в НАБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Що стало причиною для активізації справи проти Сергія Пашинського: до чого тут його звернення в НАБУ

Справу проти Сергія Пашинського активізували після його звернення в НАБУ щодо розкрадання 240 млн євро

14 лютого 2024, 14:17 comments1093
Поділіться публікацією:

В кінці 2023-го року стартував новий етап укладання договорів щодо постачання зброї, але ціни намагалися завищити в півтора-два рази. Як інформує портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Лівому берергу" розповів Голова Національної асоціації підприємств оборонної промисловості України (NAUDI) Сергій Пашинський.

Що стало причиною для активізації справи проти Сергія Пашинського: до чого тут його звернення в НАБУ

Сергій Пашинський. Фото з відкритих джерел

“З'явилася ціла концепція в людей, які за цим стоять, щоб завищити ціну на шести контрактах на 240 мільйонів євро. Це конкретна сума. Я розумів, що якщо це станеться, то не буде ні цих боєприпасів, ні цих грошей. Власне тому — і це сумно казати — справу проти мене ініціювали після того, як я неодноразово спілкувався з керівництвом і детективами НАБУ саме з питання запобігання корупції”, — каже Пашинський.

Він також повідомив, що наприкінці літа 2023 року в Росії організували цілу спецоперацію з блокування постачань боєприпасів до України. Вони прогнозували, що ані європейські, ані американські заводи так швидко на великі потужності у виробництві боєприпасів не вийдуть. Тож росіянам залишалося закрити канали постачання, які мали потужності виробництва необхідних Україні боєприпасів.

“Мені достеменно відомо, що публікація The New York Times була ініційована, щоб запустити процеси всередині України. Адже в самій статті в питаннях до мене журналіст вказує, що "ми знаємо, що у вас найнижчі ціни" (у компаній з Асоціації). Ця стаття не звинувачує мене в корупції, вона каже одне: боєприпаси рухаються за складною схемою. Так, я підтверджую — за складною, тому що ми не можемо в деяких країнах купляти напряму, а купуємо через посередників — країн-членів НАТО, як-от Польща, Чехія, Словаччина”, — зауважив Сергій Пашинський.

За його словами, уже в серпні українські спецслужби мали достеменну інформацію про спеціальні донесення, в яких було написано "через корумпованих агентів впливу в правоохоронній системі треба ліквідувати оцей канал постачання". А саме: заблокувати діяльність голови Асоціації, який лобіює найнижчі ціни на боєприпаси від компаній-членів Асоціації на рівні Міністерства оборони, Генерального штабу і ЗСУ.

“Після статті The New York Times з'явилася купа фейкових кримінальних справ. Усе було дуже гучно, але зійшло нанівець. І компанії-члени Асоціації зараз більш-менш працюють у рамках того маленького бюджету, на який хочуть накласти свої брудні руки корупціонери від оборонки”, — наголосив Пашинський.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Партия 5.10

15 лютого 2024, 10:38

Аліна, не позорься, таких тварей как пашинский и его подруга Черноблядь свет ещё не видывал, впрочем зелёные гниды успешно догоняют эту мерзость. Нихрена пашинский не выготовляет, у станка не стоит, а лишь ворует в три хари, а теперь как добрались до него то приписывается овечкой, надо на кол Пашинского и суку его Чернотварь !

Аліна

14 лютого 2024, 22:36

Харя Кришны, Саме він виробляє Стугни та Корсари, завдяки яким було відбито атаку на Київ. А Ви, швидше за все, знаєте про нього рівно нічого, крім того, що "Вор должен сидеть в тюрьме." Менше дивіться російських фільмів.

Аліна

14 лютого 2024, 22:33

Харя Кришны, Пашинский не правдолюб, а голова асоціації виробників зброї, який виробляє боєприпаси та поставляє їх Україні за найнижчими цінами.

Аліна

14 лютого 2024, 22:32

Глеб Жиглов, Тетяна Чорновол на фронті, а Пашинський виробляє боєприпаси та поставляє їх Україні за найнижчими цінами.

Глеб Жиглов

14 лютого 2024, 20:17

Та вы гляньте на рожу этого Пашинского, оно ж больное на Голову, и тких как он надо в больничку, со всеми вытекающими, где его подруга Чернокактам, а то ж таки крикуны были, а теперь языки в жопу позатаскивали..

Харя Кришны

14 лютого 2024, 15:48

Пашинский - правдолюб? Хаха 3 раза. Просто отпихнули от корыта, с которого он кормился годами. Все, кого отлучают от корыта, начинают очень любить правду. А бубновый интерес пашинского много бед принес Украине. Вор должен сидеть в тюрьме. Это и нынешних касается.


Новини