Головна Новини Суспільство події Що робити у разі втрати документів під час війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робити у разі втрати документів під час війни

Українцям розповіли, що робити, якщо під час евакуації чи обстрілу було знищено документи

23 березня 2022, 01:25
Поділіться публікацією:

Через військові дії багато українців стикаються з різними проблемами, однією з ключових є знищення чи втрата документів під час обстрілів чи евакуації. А відновити їх досить важко. Куди звертатися у такій ситуації?

Що робити у разі втрати документів під час війни

Як відновити документи під час війни (фото з відкритих джерел)

Якщо документ було втрачено або знищено, можна скористатися програмою "Дія". Під час воєнного стану вона є цифровим аналогом посвідчення. Усі документи, які там показуються, визнаються дійсними.

У додатку можна зайти в розділ "еДокумент", де буде зібрано всю необхідну інформацію для ідентифікації людини, зокрема паспорт, податковий номер, реєстрацію, а також QR-код для перевірки справжності інформації.

З 15 березня відновити втрачені документи можна також у територіальних органах Державної міграційної служби, але не у всіх регіонах. Для уточнення інформації найкраще зателефонувати до гарячої лінії: 0800308877.

Відновити свідоцтво про народження можна в будь-якому підрозділі державної реєстрації актів цивільного стану.

Щодо водійських прав та технічного паспорта, то згідно з постановою Кабінету Міністрів України, ці документи, а також свідоцтва про реєстрацію будуть дійсні під час воєнного стану навіть після закінчення терміну придатності.

Нагадаємо, мобільний оператор Vodafone Ukraine створив аналітику, на основі якої можна побачити, до яких країн переїхали українці, щоб захиститися від війни.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що потрібно робити українцям, щоб перебувати у Польщі легально, якщо комендант Прикордонної служби у пункті перетину кордону не зареєстрував людину?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини