Головна Новини Суспільство події Що підозріло у поведінці російських військ біля українського кордону – говорить розвідник
commentss НОВИНИ Всі новини

Що підозріло у поведінці російських військ біля українського кордону – говорить розвідник

Війська РФ регулярно проводять навчання біля наших кордонів, але нинішня ситуація не схожа на минулорічну

13 листопада 2021, 22:18 comments1422
Поділіться публікацією:

Роман Машовець, воєнний фахівець, у інтерв'ю виданню Military Times пояснив, що саме тривожить у поведінці армії Росії.

Що підозріло у поведінці російських військ біля українського кордону – говорить розвідник

Роман Машовець - фото Facebook Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Звичним є те, що російська армія щороку проводить літні навчання поблизу кордонів України. Незвичними і підозрілими є ударні підрозділи, які не відійшли вглиб Росії: техніку продовжують тримати напоготові.

Зазвичай після навчань війська повертаються на місця постійної дислокації, говорить розвідник. Цього ж разу відійшов особовий склад – тобто люди. Між тим серйозна зброя продовжує перебувати біля кордону: танки, бойові машини, системи балістичних ракет малої дальності "Іскандери". Дальність влучання "Іскандерів" – 500-700 км, між тим вони базуються на відстані біля 260 км від України. Якщо Росія вирішить наступати, особовий склад дуже легко та швидко перекидається туди, куди потрібно.

Ветеран розвідки порахував орієнтовну чисельність російських військ – це 114 тис. солдатів, які знаходяться біля кордонів, в окупованому Криму, на території захоплених частин Донецької та Луганської областей. У самому лише Криму – майже третина від загальної кількості – біля 32 тис. осіб. В підсумку маємо 36 батальйонно-тактичних груп (БГТ), у кожній – 300-500 осіб. З них – 31-а група базується на постійній основі. 

Роман Машковець зараз перебуває на посаді заступник глави Офісу Президента з питань нацбепеки та оборони. Він пояснив журналістам причини такої поведінки Росії. Чиновник пропонує об'єднати два питання: нарощування військ та окупацію Криму. Тоді стає зрозумілим, що насправді РФ веде не "гарячу", а гібридну війну. Ветеран розвідки акцентує:

"Треба розуміти, що Росія своїми діями та збройною агресією щодня підриває основи демократичного світу, а Україна зараз не лише має військовий конфлікт із Російською Федерацією за свої території, а фактично виступає як велика стіна для захисту всього світу — цивілізованого світу — від російської агресії. Цю, здавалося б, "маленьку проблему" в центрі Європи не можна ігнорувати".

Повністю велике інтерв'ю Романа Машковця можна прочитати за посиланням.

Між тим Путін, Президент РФ, продовжує називати події на сході України "конфліктом" і стверджує, що Росія не має до нього ніякого відношення. Відповідний матеріал видання "Коментарі" публікувало раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини