Головна Новини Суспільство події Що передбачає Держбюджет-2021
commentss НОВИНИ Всі новини

Що передбачає Держбюджет-2021

Уряд не планує підвищення податків

5 листопада 2020, 17:00
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 5 листопада, Верховна рада України в першому читанні проголосувала за проект Державного бюджету на 2021 рік. Документ підтримали 275 нардепів.

Що передбачає Держбюджет-2021

Фото: 112 Ураїна

Раніше "Коментарі" повідомляли, на що виділять рекордні суми в цьому році. Однак, сьогодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль на своїй офіційній сторінці в Facebook опублікував 10 фактів про проект Держбюджету на 2021 рік, в яких розкрив раніше невідомі нам зміни в прийнятому бюджеті.

Так, крім підвищення зарплати вчителям і медикам, уряд планує збільшити витрати на безпеку й оборону на 21,4 млрд грн. Зокрема, будуть збільшені виплати військовослужбовцям, продовжені програми модернізації озброєнь.

Держбюджет також не передбачає підвищення податків. Перерозподіл ВВП через доходи бюджету знижується на 23,5%.

У прийнятому проекті бюджету-2021 не забули про оновлення пасажирських потягів. Передбачається закупівля 100 пасажирських залізничних вагонів. На потреби залізниці буде виділено 4 млрд, які в тому числі отримають українські машинобудівні заводи.

Втім, сам прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав новий бюджет "бюджетом можливостей" для розвитку людського капіталу, для промисловості, для малого і середнього бізнесу.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини