Головна Новини Суспільство події Що насправді в ОП запропонували Залужному та Буданову: подробиці від Economist
commentss НОВИНИ Всі новини

Що насправді в ОП запропонували Залужному та Буданову: подробиці від Economist

Буданову запропонували місце головкома, Залужному – посаду секретаря РНБО

31 січня 2024, 08:10 comments1328
Поділіться публікацією:

У президента України Володимира Зеленського 29 січня нібито справді відбулася розмова з головкомом ЗСУ Валерієм Залужним. Глава держави поінформував те, що вирішив звільнити його з посади головнокомандувача Збройних сил України. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Economist.

Що насправді в ОП запропонували Залужному та Буданову: подробиці від Economist

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

За даними журналістів, генералу запропонували обійняти посаду секретаря Ради національної безпеки та оборони, проте він відмовився. Як претенденти на роль головнокомандувача розглядають командувача Сухопутних військ Олександра Сирського та голову української розвідки Кирила Буданова.

Видання зазначає, що Сирський є одним із найдосвідченіших офіцерів армії, він був "оперативним мозком" двох найвидатніших перемог 2022 року: під Києвом та Харківської області. "Але його жорсткий підхід до ведення бойових дій зробив його непопулярним у лавах армії", — пишуть вони.

Буданов ж дотримується "набагато нетрадиційного і неперевіреного" підходу до командування, він ще не керував великою армією.

"Дехто вважає, що він відмовився від цієї роботи в останню хвилину. Близький колега наполягає, що генерал Буданов не претендував на місце генерала Залужного, але й відмовлятися від військової посади він не мав права", — йдеться у матеріалі.

Зазначимо, 29 січня у мережі почали писати про звільнення Валерія Залужного. Про що каже чергова хвиля чуток, що президент Володимир Зеленський нібито відправив у відставку головкома ЗСУ Валерія Залужного? Чому тема розганяється саме зараз? До чого може спричинити така гіпотетична відставка? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — напруженість між Зеленським та Залужним може спалахнути з новою силою: ЗМІ дізналися про причину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини