Головна Новини Суспільство події Що можна і що не можна купувати за кордоном: Нацбанк встановив ліміти
commentss НОВИНИ Всі новини

Що можна і що не можна купувати за кордоном: Нацбанк встановив ліміти

Національний банк України встановлює нові ліміти на користування валютними картками за кордоном

9 вересня 2024, 14:42
Поділіться публікацією:

Національний банк України запровадив нові обмеження для користувачів валютних карток за кордоном. Тепер українці не зможуть витрачати понад 100 тисяч гривень на коштовності та понад 500 тисяч гривень на оренду житла кожного місяця. Про це повідомили в НБУ. 

Що можна і що не можна купувати за кордоном: Нацбанк встановив ліміти

НБУ обмежив використання валютних карток за кордоном

Згідно з новими правилами, українці, які використовують валютні картки за межами країни, стикнуться з обмеженнями на покупку дорогих годинників, ювелірних виробів та інших коштовностей. Такі обмеження торкнуться категорій товарів, як метали, дорогоцінне каміння, а також монети та марки.

Національний банк України встановив місячний ліміт у розмірі 100 тисяч гривень для розрахунків за кордоном за допомогою платіжних карток. Цей ліміт включає покупки з кодами торговців 5094, 5944 та 5972, які охоплюють ювелірні вироби, годинники та вироби зі срібла.

Введення таких заходів є відповіддю на аналіз, проведений НБУ з банками та платіжними системами, який виявив спроби уникнення обмежень на купівлю банківських металів, запроваджених під час воєнного стану.

Крім того, вводяться обмеження на сплату комісій агентам і менеджерам з нерухомості за кордоном з місячним лімітом у 500 тисяч гривень. Це обмеження передбачає платежі за управління нерухомістю, проживання та пов’язані з цим витрати.

За словами представників НБУ, нові ліміти враховують потреби українців, які живуть за кордоном або часто подорожують, і водночас допомагають запобігти значному відтоку капіталу з України.

Посилення валютних обмежень дасть змогу запобігти непродуктивному відпливу капіталу з країни. Зі свого боку, це посприяє збереженню міжнародних резервів на достатньому рівні, що є важливим як для захисту стійкості валютного ринку, так і для швидшого руху у напрямі пом'якшення валютних обмежень”, — йдеться в повідомленні НБУ



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини