Головна Новини Суспільство події Що думають українці про спробу військового перевороту в росії – опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Що думають українці про спробу військового перевороту в росії – опитування

Більшість українців підтримують військовий переворот у росії

26 червня 2023, 17:25
Поділіться публікацією:

Як передає видання "Коментарі", усі вихідні українці з великою увагою спостерігали за подіями в росії, адже там відбулася спроба військового перевороту. Соціологи "Active Group" вирішили поцікавитися в українців думкою щодо подій у країні-агресорі.

Що думають українці про спробу військового перевороту в росії – опитування

Заколот у Росії. Фото з відкритих джерел

Спочатку респондентам запитали – чи чули вони про спробу військового перевороту в росії. Очікувано більшість опитуваних, а саме 85,1% відповіли, що чули про такі події. 9,7% обрали відповідь, що щось чули, але не можуть конкретизувати. Лише 5,2% наших співвітчизників були зайняті своїми справами і пропустили цю новину, тому вперше почули про спробу перевороту в росії з питання соціологів.

Також соціологи запитали – чи вважають вони корисним для України воєнний переворот у росії? Так, 42,8% заявили, що переворот є однозначно корисним для України. 38,1% обрали відповідь "швидше корисний". Знайшлося 2,6% серед українців, які назвали спробу перевороту і сам переворот у росії швидше небезпечний для України. При цьому 13,7% наших співвітчизників не змогли відповісти на це питання.

Зазначимо, 23 червня ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин від словесної конфронтації з верхівкою Міноборони РФ в особі міністра Сергія Шойгу та керівника Генштабу Валерія Герасимова перейшов до активних дій. Пригожин звинуватив "міноборонців" у ракетному ударі по тиловій базі "Вагнера", на вулицях російських міст з'явилася військова техніка, "вагнерівці" взяли адмінбудинки (зокрема міноборони) у Ростові, вимагаючи "голів" Шойгу та Герасимова. Що сталося та чому? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбувається в Росії після заколоту Пригожина – чи справді режим Путіна приречений.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини