Головна Новини Суспільство події Що дорожчатиме цієї зими: список продуктів, які зростуть в ціні
commentss НОВИНИ Всі новини

Що дорожчатиме цієї зими: список продуктів, які зростуть в ціні

Денис Марчук вказав на категорії продуктів, ціна яких зросте на 10-15% в осінньо-зимовий період

сьогодні, 15:55
Поділіться публікацією:

Цієї зими в Україні варто очікувати помітне зростання цін на деякі основні продукти харчування. За прогнозами, вартість овочів, молочних продуктів, яєць та м'яса курятини може піднятися на 10-15%. Про це повідомив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук під час свого виступу.

Що дорожчатиме цієї зими: список продуктів, які зростуть в ціні

Як зміняться ціни на овочі, молоко та м'ясо в Україні цієї зими

Зокрема, в холодну пору року корови дають менше молока, що впливає на зменшення виробництва молочних продуктів. Крім того, через слабкий урожай кукурудзи, яку використовують для кормів, ціна на заготівлю кормів суттєво підвищується. Це також тягне за собою подорожчання молока та інших продуктів, які виробляються на його основі.

Денис Марчук зазначив, що вже у серпні ціни на молочну продукцію зросли на 5%, а у вересні — ще на 3-5%. І це, ймовірно, не останнє підвищення, адже така тенденція може тривати до лютого.

Схожа ситуація може стосуватися яєць і м'яса курятини. Через здорожчання кормів та інші фактори, ці продукти також зростатимуть у ціні. Протягом холодного сезону споживачам варто бути готовими до підвищення вартості цих товарів на 10-15%.

Експерти радять покупцям планувати покупки наперед та звертати увагу на можливі альтернативи продуктам, ціни на які залишаються більш стабільними. Для тих, хто має можливість, варто зробити запаси овочів або інших товарів до початку подальшого підвищення цін.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Однією з болючих для українського населення тем є ріст цін на продукти харчування, адже в стомленій війною країні, значній частині наших громадян приходиться буквально виживати, обмежуючи свій раціон. Про те, чому цієї осені українці вчергове зіштовхнулися зі значним подорожчанням та що вплинуло на ріст цін на продукти, піде мова в матеріалі "Коментарів".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини