Головна Новини Суспільство події Що буде з виплатами субсидій після початку опалювального сезону: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з виплатами субсидій після початку опалювального сезону: подробиці

На виплату субсидій у 2021 році заклали понад 35 млрд грн

11 серпня 2021, 14:37
Поділіться публікацією:

Гроші, які закладені урядом на виплату соціальних пільг — субсидій для малозабезпечених українських сімей, вже майже витрачені. Разом з тим, їх вистачить до листопада цього року. Про це повідомляє ТСН.

Що буде з виплатами субсидій після початку опалювального сезону: подробиці

Виплата субсидій в Україні (фото з відкритих джерел)


Журналісти, які досліджують тему використання субсидій, зазначають, що на ці цілі в 2021 році було закладено понад 35 млрд грн. Понад 88% з цієї суми, як свідчить статистика серпня, вже використано. Це велика сума, яка складає більш як 31 млрд гривень.


За словами голови міністерства фінансів Сергія Марченка, зараз діють призначень досить. Це саме ті кошти, які необхідні населенню для закриття неопалювального періоду в цьому році. Восени знову почне свою роботу Верховна Рада, тоді й буде відповідне рішення в цьому напрямку.

Важливо, що в цьому році не всі сім'ї зможуть отримати ці соціальні виплати від держави. Зокрема, автоматично в нарахуванні субсидії відмовлять тим громадянам, у яких депозитні вклади в банках перевищують 100 тисяч гривень, ще — власникам автомобілів до 5 років, тим людям, які придбали валюту на суму понад 50 тисяч гривень.

Зараз, у літній період, середній розмір цієї соціальної допомоги на комуналку становить 290 гривень. Коли почнеться опалювальний сезон, сума субсидій стане більшою й буде нараховуватися автоматично.

Ця норма стосуватиметься тих, хто пройшов перевірку на право отримання субсидії. Разом з тим, у Міністерстві соцполітики стверджують, що 15% претендентів на отримання субсидій будуть повторно оформляти документи й подавати їх до відділів субсидій. Зокрема, доведеться відновити документи тим претендентам на соціальні виплати, які проживають в орендованому житлі, мешканцям, які отримують субсидії не за місцем реєстрації й тим сім'ям, члени яких проживають не за місцем реєстрації.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що субсидії призначатимуть по-новому: хто і чому залишиться без допомоги.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини