Головна Новини Суспільство події Що буде з населенням України в 2050 році: сумна статистика
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з населенням України в 2050 році: сумна статистика

Населення України через 29 років може скласти 29-30 мільйонів

28 січня 2021, 14:12 comments1241
Поділіться публікацією:

В Україні населення скоротиться до 30 мільйонів до 2050 року з нинішніх 38 мільйонів. Таку заяву зробила керівник Інституту демографії України ім. Птухи, академік Елла Лібанова у своєму інтерв'ю для "Ліга. Нет".

Що буде з населенням України в 2050 році: сумна статистика

Що буде з населенням України в 2050 році. Фото: glavcom.ua

Повідомляється, що цифра вказана без урахування громадян, які проживають на території Донбасу та окупованого Криму.

Крім того, вона додала, що ще до початку військової агресії РФ проти України Інститут давав оцінку, цифри в якій були набагато вищими — 36 мільйонів громадян. Лібанова наголосила, що головне — не кількість населення, а якість його життя.

"У Канаді значно більша територія, населення — менше, а якість життя з нами — незрівнянно. Якщо економіка України буде розвиватися нормально і рівень життя зрівняється хоча б з Польщею або Словаччиною, по-перше, зменшиться міграційний відтік, по-друге, сюди також почнуть приїжджати люди з інших країн", — пояснила свою позицію академік.

Експерт також не стала приховувати, що не вважає еміграцію великим благом, оскільки це проблема бізнесу. Тоді як імміграція — проблема держави.

"Не переконана я і в готовності українців тісно співіснувати з людьми іншої ментальності, іншого способу життя", — додала Лібанова.

Як повідомляло видання "Коментарі", в якій країні живуть найбагатші люди. Рівень життя в різних країнах світу значно відрізняється. Сьогодні дізнаємося про те, громадяни якої країни вважаються найбагатшими у світі.
У матеріалі йдеться, що найзаможніші люди нашої планети живуть в Макао, згідно з даними Світового банку за показником ВВП на душу населення з урахуванням паритету купівельної спроможності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Александр

28 січня 2021, 14:40

Ох уж эта толерантность! Необходимо говорить честно. На территории Украины существует слишком много людей. Невозможность найти работу, недостаточно натурального питания и много других факторов подтверждают наличие лишних. Если каким-то образом одновременно исчезнут все пенсионеры, а также различные категории граждан,требующие от государства хотя бы гривну дотаций, власти захлопают в ладоши. Даже, если останется всего три миллиона граждан, никто не опечалится. Не радужные прогнозы последствий глобального потепления, заставят мигрировать с других стран и в Украине может оказаться и 200 миллионов беженцев различного цвета. Вряд ли найдутся силы, которые осмелятся их заставлять розмовляти на українській мові. Более того, беженцы могут потребовать сделать государственным язык, которым нынешние украинцы и не владеют. Такой невеселый прогноз может и не осуществиться, если правительство Украины будет заинтересовано в развитии государства. Ведь мы хотим от них этого?


Новини