Головна Новини Суспільство події Що буде з населенням України у 2050 році: прогноз ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з населенням України у 2050 році: прогноз ООН

В ООН зазначили, що до 2050 року населення України може скоротитися і назвали основні причини такого процесу

28 листопада 2021, 15:25 comments2026
Поділіться публікацією:

Чисельність населення України швидко скорочується у порівнянні з іншими країнами світу. І такими темпами до 2050 року воно може зменшитися до 35 мільйонів осіб. Про це повідомляє у доповіді ООН.

Що буде з населенням України у 2050 році: прогноз ООН

Населення України (фото з відкритих джерел)

Міжнародна організація зазначила, що Україна визнана одним із лідерів із вимирання населення. І основними причинами такої динаміки є низький коефіцієнт народжуваності, високий рівень смертності та постійне зростання зовнішньої міграції населення. Для того, щоб запобігти демографічній кризі, нашій країні, як вважають експерти, потрібна комплексна та широкомасштабна стратегія.

У доповіді йдеться, що через 30 років населення України може скоротитися до 35 млн осіб. Але при цьому саме скорочення кількості жителів не є проблемою, важливо підтримувати рівень та якість життя громадян. Для цього українській владі необхідно забезпечити розвиток та ефективне використання людського капіталу країни, а також соціальний захист людей – через політично та фінансово стабільну систему.

До речі, за даними Держстату, за січень-серпень 2021 року населення України скоротилося на 245,9 тисячі осіб. Станом на 1 вересня чисельність становить понад 41 мільйон осіб.

Нагадаємо, що бюджетний комітет Верховної Ради України схвалив виділення понад 80 млн гривень на підготовку до проведення перепису населення. За попередніми даними, на проведення перепису населення, який запланований на 2023 рік, потрібно понад 7 млрд гривень.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дипломат Європейського Союзу (ЄС) Петер Стано, Європа визначилася зі своєю позицією щодо того, що Росія оголосила перепис населення на анексованому українському півострові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини