Головна Новини Суспільство події Щеплених індійською вакциною уколють вдруге корейською
commentss НОВИНИ Всі новини

Щеплених індійською вакциною уколють вдруге корейською

Санітарний лікар Віктор Ляшко підкреслив, що вакцина від AstraZeneca, незалежно від того, на якій платформі вона проводиться, може бути поєднується, як для першої, так і для другого щеплення

25 березня 2021, 23:28
Поділіться публікацією:

Українці, які прищеплювалися першою дозою Covishield, отримають і другу. Про це в ефірі ТСН повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Щеплених індійською вакциною уколють вдруге корейською

Вакцинація (фото з відкритого джерела)

За словами Ляшка, Національна технічна група експертів, враховуючи рекомендації з Великобританії, Німеччини, Франції, рекомендувала Міністерству охорони здоров'я другу дозу щеплення робити не через 4 тижні після першої, а через 12 тижнів.

Медик вважає, що за цей час Україна зможе отримати наступні партії вакцини. Крім того, в Україні, в рамках ініціативи COVAX, в травні прибуде 1,7 мільйона доз вакцини SKBio, яка проводиться в Південній Кореї за ліцензією AstraZeneca.

Ляшко підкреслив, що вакцина від AstraZeneca, незалежно від того, на якій платформі вона проводиться, може бути поєднується, як для першої, так і для другого щеплення.

Нагадаємо, г лава Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що в нашій країні не зафіксовано летальних випадків після вакцинації від коронавірусу. Глава МОЗ підкреслив, що кожен подібний трагічний випадок, згідно з протоколом, підлягає розслідуванню. Нагадаємо, в Одеській області в позаслужбовий час і поза військовою частиною раптово втратила свідомість військовослужбовець за контрактом. Медичним працівникам не вдалося її реанімувати.

Повідомлялося, що жінка страждала на гіпертонію, а напередодні трагедії вакцинувати від COVID-19. За словами начальника медичної служби військової частини, де вона проходила службу, станом на ранок 23 березня скарг на стан здоров'я жінка не висловлювала.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Bujhm

25 березня 2021, 23:50

Разве можно верить Ляшко. Одна фамилия сама за себя говорит.


Новини