Головна Новини Суспільство події Ще одна країна заявила про готовність закрити кордон із РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна заявила про готовність закрити кордон із РФ

Влада Естонії стривожила недавня спроба незаконного проникнення мігрантів на прикордонному переході поблизу Нарви з боку РФ

24 листопада 2023, 07:25
Поділіться публікацією:

Уряд Естонії поки що не бачить вагомих аргументів для закриття кордону з Росією, але готовий до таких заходів у разі потреби. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Err.ее".

Ще одна країна заявила про готовність закрити кордон із РФ

Естонія. Фото: із відкритих джерел

Під час спілкування з журналістами в уряді Естонії оцінили ситуацію на східному державному кордоні та недавню спробу незаконного проникнення мігрантів на прикордонному переході поблизу Нарви з боку РФ.

Як заявила прем'єр-міністр Кая Каллас, це була гібридна атака з боку РФ. Глава уряду наголосила, що якщо наплив мігрантів посилюватиметься і ситуація загостриться, то естонці кордони закриють.

Також вона додала, що зараз ситуація стабільна і "перебуває під повним контролем".

"Ситуація на російсько-естонському кордоні стабільна. За тиждень поліцейські розвернули на кордоні 30 іноземців з Близького Сходу та Африки, які не мали підстав для в'їзду до Естонії. Зараз ми маємо справу з міграційною атакою малої інтенсивності", — сказала Каллас.

Естонський прем'єр звернула увагу, що у звичайній ситуації РФ не пропускає через свій кордон людей без необхідних документів, проте наразі таке відбувається.

"Але така діяльність Російської Федерації анітрохи не дивна — ми до цього готувалися і передбачали, що вони будуть використовувати цю зброю проти нас. Ми стежимо за ситуацією на кордоні з підвищеною увагою, і ми готові, що кількість таких людей на кордоні зросте. У зв'язку із цим ми вже маємо на всіх прикордонних пунктах все необхідне для того, щоб їх закрити, якщо буде потрібно", — резюмувала вона.

За словами міністра внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметса, зараз ситуація на кордоні повністю контролюється, і країна готова її закрити, але "ми не робитимемо цього просто так".

"Естонія не настільки слабка, що ми не зможемо розібратися з кількома десятками мігрантів у себе на кордоні. Якщо закрити кордон зараз, то це буде непропорційним заходом. І ми швидше покажемо нашу слабкість своїм ворогам, покажемо нашу невпевненість своїм партнерам, і, крім того, можемо вселити страх у наше суспільство. Що і є однією з цілей росіян при диригуванні цією гібридною атакою", — наголосив глава МВС країни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Путіна відреагували на закриття кордону Фінляндією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини