Головна Новини Суспільство події Ще одна країна заборонила в’їзд для громадян Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна заборонила в’їзд для громадян Росії

Норвегія посилила обмеження для громадян Росії, які хочуть потрапити на територію скандинавської країни.

23 травня 2024, 09:16
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Норвегія приєдналась до шести країн Європи, які заборонили в’їзд громадянам Росії на свою територію. У норвезькому відомстві пояснили своє рішення підтримкою союзників та партнерів.

Ще одна країна заборонила в’їзд для громадян Росії

Норвегія заборонила в'їзд для громадян Росії. Фото з відкритих джерел

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Норвегія як і більшість європейських країн ввели деякі обмеження для росіян, зокрема у видачі віз. Проте, тепер Норвегія посилює обмеження для росіян, які хочуть потрапити в країну.

"Рішення посилити правила в’їзду відповідає норвезькому підходу підтримувати союзників і партнерів у реакції проти незаконної агресивної війни Росії проти України", — заявила міністерка юстиції та громадської безпеки Емілі Енгер Мел.

Заборона на в’їзд у Норвегію для росіян почне діяти з 29 травня. Усім росіянам метою яких є туризм або інші несуттєві поїздки в Норвегію буде відмовлено у перетині кордону. Обмеження також буде діяти для тих росіян, які отримали візу в Норвегії або шенгенські візи в інших країнах.

Проте уряд Норвегії також вказав на винятки, які дозволять громадянам Росії приїжджати в країну. Зокрема це стосується відвідин близьких родичів (батьків, дітей), які живуть в Норвегії. Також буде дозволено в’їзд для росіян які навчаються або працюють в країнах шенгенської зони.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що станом на березень 2024 року росіянам було заборонено в’їзд у Фінляндію, Чехію, Польщу, Литву, Латвію та Естонію.

Також "Коментарі" писали, що після заборони Фінляндії перетинати кордон на автомобілях, російські мігранти почали масово використовувати велосипеди та залишати їх на кордоні. Як наслідок фінські прикордонники провели аукціон та продали залишені велосипеди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини