Головна Новини Суспільство події Ще одна країна заборонила проведення кориди
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна заборонила проведення кориди

Законопроект про заборону корид у Колумбії чекає на підпис президента

25 червня 2024, 13:34
Поділіться публікацією:

Конгрес Колумбії ухвалив законопроект, спрямований на поступове зникнення традиційних корид, з повною забороною цього виду розваг до 2028 року. Цей законопроект знаходиться на підписі у президента Колумбії Густаво Петро, який відомий своєю критичною позицією щодо коридів.

Ще одна країна заборонила проведення кориди

Парламент Колумбії проголосував за заборону кориди

Корида, що зародилася на Піренейському півострові і практикувалася в Колумбії з кінця 15 століття, тривалий час викликала гарячі дебати між прихильниками традицій та захисниками прав тварин. Донедавна цей вид спорту зберігав популярність у певних регіонах, наприклад, у Манісалесі, де щорічні бої приваблювали десятки тисяч глядачів.

Еволюція суспільного сприйняття та роль захисників прав тварин

Ухвалення закону стало значним успіхом для активістів, що борються за права тварин. Террі Хуртадо, один з яскравих представників руху, підкреслив, що завдяки новому законодавству тварини, такі як бики та коні, більше не зазнаватимуть жорстокості. Хуртадо висловив полегшення, особливо наголошуючи на впливі таких видовищ на дітей, які тепер уникнуть свідчення жорстокості.

З іншого боку, шанувальники кориди незадоволені цим рішенням. Вони вважають, що це порушує культурні традиції та шкодить економіці тих місць, де кориди приваблювали туристів.

Світова перспектива та культурна значимість кориди

У багатьох країнах, таких як Іспанія, Франція, Португалія, Перу, Еквадор та Мексика, корида все ще залишається легальною. Багато людей засуджують жорстокість цієї розваги та вважають, що суспільство має відмовитися від таких видів вистав.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини