Головна Новини Суспільство події Ще одна країна хоче мати ядерну зброю: до чого тут Путін та Трамп
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна хоче мати ядерну зброю: до чого тут Путін та Трамп

Доки Путін допомагає КНДР, Трамп розповідає, що Америці не потрібні заокеанські союзники

16 липня 2024, 16:10 comments2912
Поділіться публікацією:

На фоні війни в Україні, зближення Росії с Північною Кореєю, дуже високою вірогідністю обрання наступним президентом США Дональда Трампа в Південній Кореї зростає суспільна підтримка ідеї розробки власної ядерної зброї. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "Financial Times".

Ще одна країна хоче мати ядерну зброю: до чого тут Путін та Трамп

Ядерна зброя. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, нещодавнє опитування показало, що 66% південних корейців "підтримують" або "рішуче підтримують" появу ядерної зброї в арсеналі їхньої власної армії. Це на 6 процентних пунктів більше, ніж було минулого року.

"Підтримка отримання Південною Кореєю власної ядерної зброї розширюється, і вона посилюється. Ані уряд, ані жодна з двох основних партій не прийняли це як питання політики, але заклики обговорити цей варіант, безумовно, стають все голоснішими", — висловився корейський аналітик Сангсін Лі.

Як зазначає Financial Times, південних корейців непокоїть прогрес КНДР у розробці ядерної зброї та створенні балістичних ракет, а також співпраця Пхеньяна з Москвою і відкрита ворожість Дональда Трампа до альянсу США і Південної Кореї.

Прем’єр-міністр Південної Кореї Хан Дак Су у червні заявив, що країна не розглядає можливість створення власної ядерної зброї "на даний момент". Але консервативний мер Сеула О Се Хун, можливий претендент на пост президента у 2027 році, навпаки підтримує ідею ядерного озброєння.

Читайте також на порталі "Коментарі" - західні країни нещодавно надали Україні дозвіл на використання зброї стандарту НАТО для ударів по російських цілях. У відповідь Росія почала погрожувати ядерним знищенням: колишній президент Дмитро Медведєв пригрозив Вашингтону, Парижу і Лондону ядерними ударами, якщо НАТО розмістить війська в Україні.

Реакція Росії викликала два протилежні відгуки на Заході, про що пише Семюель Рамані, науковий співробітник Оксфордського університету, в колонці для The Telegraph.

Також видання "Коментарі" повідомляло — НАТО готується привести ядерну зброю до бойової готовності: Столтенберг пояснив, що відбувається.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини