Головна Новини Суспільство події Ще одна європейська країна запровадила з Україною "транспортний безвіз"
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна європейська країна запровадила з Україною "транспортний безвіз"

Україна та Чорногорія узгодили "транспортний безвіз" для вантажних перевезень

12 квітня 2024, 11:35
Поділіться публікацією:

З 1 червня 2024 року між Україною та Чорногорією почне діяти нова угода, яка значно спрощуватиме вантажні перевезення між країнами. Про це повідомило Міністерство відновлення України після успішних переговорів із чорногорськими колегами.

Ще одна європейська країна запровадила з Україною "транспортний безвіз"

Україна та Чорногорія узгодили "транспортний безвіз" для вантажних перевезень

Ця угода, підписана між Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Міністерством транспорту та морських справ Чорногорії, передбачає повну лібералізацію вантажного сполучення. Це означає, що з червня поточного року українські та чорногорські перевізники зможуть здійснювати транспортування товарів без додаткових дозволів та бюрократичних перешкод, що суттєво прискорить та спростить взаємну торгівлю.

"Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України домовилося з Міністерством транспорту та морських справ Чорногорії про лібералізацію всіх вантажних перевезень між країнами з 1 червня 2024 року", – йдеться у повідомленні.

У рамках переговорів також обговорювалися плани щодо розвитку регулярних та нерегулярних автобусних рейсів між країнами, що відкриває нові можливості для подорожуючих та зміцнює туристичні зв'язки.

Особливо важливим досягненням стала угода про безпаритетну роботу на маршрутах: якщо чорногорський перевізник з якихось причин відмовляється від маршруту, українська сторона може обслуговувати його без додаткового узгодження. Це забезпечить безперервність транспортного сполучення та стійкість логістичних операцій між двома державами.

"Наша мета — щоб на карті Європи не залишилося країн, з якими у нас діє дозвільна система перевезень, а наші транспортні компанії могли доставляти товари до будь-якої країни без додаткових обмежень. Саме тому ми послідовно працюємо над лібералізацією вантажних перевезень з іншими країнами, заявив віце- прем'єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини