Головна Новини Суспільство події Ще один ЖК на Оболоні опинився в руках рейдерів
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще один ЖК на Оболоні опинився в руках рейдерів

На столичній Оболоні розгорнулося протистояння між обслуговуючими організаціями за ЖК «Парк Стоун»

1 жовтня 2021, 15:30
Поділіться публікацією:








Столичний ЖК "Парк Стоун" виявився ласим місцем, за яке розгорнулася неабияка боротьба. В результаті власники приміщень виявилися заручниками ситуації, яку створили рейдери. Про це інформує видання "Коментарі", посилаючись на розслідування каналу "Стоп Корупції".

Ще один ЖК на Оболоні опинився в руках рейдерів

ЖК «Парк Стоун». Фото: vn.com.ua

На столичній Оболоні розгорнулося протистояння між обслуговуючими організаціями за ЖК "Парк Стоун". З 2013 року житловий комплекс обслуговувала компанія "Парк Стоун Сервіс". І ось у 2021 році з'явилася група осіб, що представляють компанію "Затишний будинок". Вони спробували нав'язати свої послуги власникам квартир.

Самі мешканці розповідають, що більшість з них не брали участі у виборах нової обслуговуючої компанії. Хоча і не спростовують той факт, що збори дійсно проводились, ось тільки на них представники ТОВ "Затишний будинок" робили презентації своїх можливостей, але голосування за те, щоб розірвати співпрацю з "Парк Стоун Сервіс" і підписати новий договір з новою компанією не було. Але в підсумку був оформлений протокол зборів власників, який ініціативна група направила в КМДА. У протоколі йдеться про те, що з 1 жовтня 2021 року управителем ЖК "Парк Стоун" є ТОВ "Затишний будинок".

Журналісти-розслідувачі зазначають, цікаво, що власникам квартир навіть не дали внести пропозиції щодо складу ініціативної групи, яка проводила збори. В результаті його підписали лише 9 осіб, які й представили інтереси всіх власників квартир. Після публікації документа мешканці почали масового повідомляти, що їх належним чином не поінформували про зміну керуючої компанії та почали подавати заяви про відкликання своїх підписів. Деякі з мешканців і зовсім повідомили, що їх підпис підробили. За даним фактом ведеться кримінальне провадження.

Адвокат Олександр Кіяр розповідає, багато керуючих компаній використовують такий спосіб зі створенням ініціативної групи, щоб зайти на ту чи іншу територію. За фактом ініціативна група створюється тією організацією, яка претендує на обслуговування даного житлового комплексу.

На контакт із засобами масової інформації представники ініціативної групи йти відмовилися. Але журналістам все ж вдалося зняти, як керівниця ТОВ "Затишний будинок" Наталія Козачук під відділенням поліції спілкується з власниками приміщень в ЖК "Парк Стоун", які якраз і увійшли до ініціативної групи, зайнявши там посаду голови й секретаря комісії. Правда, коментарі вони давати відмовилися. Сама Козачук таку зустріч назвала випадковістю, яка нічого не доводить.

Журналістам стало відомо, що ТОВ "Затишний будинок" вже є відповідачем за кількома судовими позовами про скасування рішення зборів власників щодо зміни управителя. А ось керівниця компанії взагалі була в центрі багатьох рейдерських скандалів. Йдеться про Діану Гранцеву. За підсумками розслідування канал "Стоп Корупції" звернувся до відповідних державних органів, щоб ті розібралися в ситуації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Херсонській області рейдери намагалися захопити соєвий завод.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини