Головна Новини Суспільство події СБУ викрила мережу агітаторів, які закликали до захоплення влади і зміни кордонів України
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ викрила мережу агітаторів, які закликали до захоплення влади і зміни кордонів України

Агітатори діяли з різних регіонів України

2 квітня 2021, 13:53
Поділіться публікацією:

Служби безпеки України викрила міжрегіональну мережу агітаторів в інтернеті, які закликали до захоплення влади і зміни кордонів нашої країни. Про це повідомляє прес-служба СБУ 2 квітня.

СБУ викрила мережу агітаторів, які закликали до захоплення влади і зміни кордонів України

СБУ - фото з відкритих джерел

Такі агітатори діяли в Запоріжжі, Одесі, Чернігівській та Сумській областях.

"Правоохоронці виявили комп'ютерну техніку та мобільні пристрої з доказами протиправної діяльності в інтересах іноземної сторони на шкоду державній безпеці України", — повідомили в СБУ.

У Чернігові місцевий житель через Інтернет поширював матеріали, в яких закликав до змін державного кордону України. Також він поширював неправдиву інформацію про Збройні сили України для дискредитації українських військових, і популяризував бойовиків в ОРДЛО. За даним фактом порушено справу за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

"Для проведення антиукраїнської діяльності зловмисник адміністрував кілька груп в соціальних мережах, використовуючи спеціально створені акаунти. Інформацію для своїх "публікацій" агітатор отримував з пропагандистських інтернет-видань РФ і сайтів незаконних збройних формувань", — повідомили в СБУ.

Ще один агітатор був виявлений в Прилуках. На своїй сторінці він закликав до захоплення державної влади. Йому повідомили про підозру по ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) УКУ.

У Конотопі місцевий житель через заборонену в Україні соцмережу поширював матеріали із закликами до зміни українських кордонів і насильницького повалення конституційного ладу. Йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 110 і ч. 2 ст. 109 ККУ. Чоловік поширював на своїх сторінках в забороненій соцмережі заклики до порушення територіальної цілісності України. Також ведеться перевірка його причетності до бойовиків на Донбасі.

Також СБУ викрила адміністратора групи в соцмережах, який закликав до порушення громадського порядку, повалення конституційного ладу і зміни меж державного кордону. Йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 110 ККУ.

Як раніше повідомляли "Коментарі", СБУ викрила ботоферму, яку фінансували з РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини